Siete7: O and O Studio Ltd Tarafından Tasarlanan Yenilikçi Restoran ve Bar

Doğu Çin'deki İlk F&B Alanı Olarak Yenilikçi Bir Mekan Deneyimi Sunuyor

O and O Studio Ltd tarafından tasarlanan Siete7, Shaoxing, Yuecheng Bölgesi'nde yeni açılan bir deniz ürünleri restoranı ve bar. Farklı işlevlere sahip alanların bir arada var olmasını sağlayan ve aralarında bir diyalog başlatan bu mekan, Doğu Çin'deki ilk F&B alanı olma özelliğini taşıyor.

Shaoxing merkezli mimari ve iç mimari tasarım stüdyosu O&O Studio, Siete7'nin tasarımını tamamladı. Yükseltilmiş teraslı birimlerin zemin katında yer alan mekan, farklı yiyecek ve içecek alanlarının bir arada var olmasını sağlayan bir çözüm arıyor. Bu alanlar arasında bir diyalog başlatıyor ve Doğu Çin'deki ilk bu tür F&B alanını oluşturuyor.

O&O Studio, eş zamanlılık ve senkronizasyon üzerine ilham alıyor ve Siete7 Bar'ı ana rol olarak merkeze yerleştiriyor. Resmi yemek alanı ve rahat içki alanı, her iki tarafta yer alırken, bu düzenlemeye geçiş alanı oluşturuyor. İşletme akışı ve farklı işlevler birbirleriyle var olurken aralarında diyaloglar oluşturuyor.

Resmi yemek alanında, yaklaşık 24 müşteriyi ağırlayabilen bir alan, O&O Studio tarafından tasarlanan Seite7 logosunu yansıtan dairesel bir paslanmaz çelik ve ayna özelliği ile vurgulanıyor. Merkezi barın karşısındaki tarafta, içki alanı yüksek masalar ve oturma yerleri ile devam ediyor ve ayna kaplama tavanı ve bir denizanası tankı bulunan bir VIP özel alan ile sona eriyor. Bu alan, müşterilere sürükleyici bir deneyim sunuyor.

160 metrekarelik alan, barın üzerinde hafifçe parıldayan akıcı bir paslanmaz çelik tavan ile merkezlenmiştir. Pembe, toprak tonlu bir taş dokusu ve bakır paslanmaz çelik bir bar tezgahı, kadınsı bir esansın izini sürer ve alanı net ancak nazik bir mekansal ifade olarak işaretler. Tersine dönmüş parıldayan bulut, her iki tarafa da mekansal olarak genişler, el yapımı fayansların bordo kırmızı ve bej bantları, taş fayansların çapraz yerleştirilmiş flanders dokusunun üzerine oturur.

Siete7, orijinal olarak iki ayrı birimi işgal ediyor. Sahibi, cepheyi uzatmayı amaçlayarak bu birleşik birimleri satın aldı. İşletme saatlerine göre değişen ve gelişen bir atmosfer sağlamak için yarı açık bir tarz izin veriyor. Derin mekanlar yaratmak yerine, O&O Studio, basit ama işlevsel bir mutfak yerleştirerek cesur bir hamle yapıyor. Bu, genel mekansal konfigürasyonu büyük ölçüde belirler ve tüm cepheyi serbest bırakır.

Shaoxing'de Siete7 gibi, gün boyunca değişen bir atmosfere sahip tamamen işler bir cephesi olan başka bir yer yok. Cephe, geçiş iç mekanlarının akışını belirten ve cepheyi birleştiren üç cesur konsol kanopi ile oluşturulmuştur. Dikey kanatlar, operasyonel açık ve gökkuşağı camı ile yatay doğrusallığı parçalar. İfade edici ve biraz tahrik edici bir iç mekana kıyasla, Siete7 bölgedeki gizli bir mücevherdir.

Hong Kong merkezli O and O Studio, Shaoxing, Yuecheng Bölgesi'nde yeni açılan Siete7 restoran ve barının tasarımını tamamladı. Yükseltilmiş teraslı birimlerin zemin katında yer alan Siete7, bir arada var olan F ve B alanlarının bir çözümünü arıyor ve aralarında bir diyalog başlatıyor. O and O, eş zamanlılık ve senkronizasyon üzerine ilham alıyor, her alan için kimlik ve kadınsı ve tahrik edici bir esans yaratırken işlevsellik üzerinde bir akışı koruyor. Siete7, Doğu Çin'deki bu tür ilk F ve B alanıdır ve bölgedeki gizli bir mücevherdir.

Bu Tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştirirler, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: O&O STUDIO LTD
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Liu Nian, Siete7, 2022 Image #2: Photographer Liu Nian, Siete7, 2022 Image #3: Photographer Katt Chung Yap, Siete7, 2022 Image #4: Photographer Katt Chung Yap, Siete7, 2022 Image #5: Photographer Katt Chung Yap, Siete7, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Eric Chan, Suzanne Li, Katt Chung Yap
Proje Adı: Siete7
Proje Müşterisi: O&O STUDIO LTD


Siete7 IMG #2
Siete7 IMG #3
Siete7 IMG #4
Siete7 IMG #5
Siete7 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun