Yuna Au Yeung'dan Lüks Tatil Evi: Wetland Seasons Park

Doğanın Kalbinde Sükunet ve Zarafeti Buluşturan Tasarım

Yuna Au Yeung, Hong Kong Wetland Reserve'ın hemen yanında yer alan 892 metrekarelik bu lüks tatil eviyle, doğa ile iç içe bir yaşam alanı sunuyor. Wetland Seasons Park, doğanın huzurunu ve dinginliğini evin içine taşıyan bir tasarıma sahip.

Yuna Au Yeung, bu projede çeşitli sofistike unsurlar kullanarak, bir tatil evinden beklenen lüks ve konforu sağlamayı hedefliyor. Dokulu bitkisel duvar kağıdı, mermer taş, bronz metal kulplar ve parlatılmış gösteri rafı gibi unsurlarla tasarımı daha da rafine hale getiriyor.

Ev, genellikle tatil ve aile toplantıları gibi rekreasyon amaçlı kullanılıyor. Bu nedenle tasarım, aynı zamanda bir samimiyet ve huzur hissi yaratmayı amaçlıyor. Yuna Au Yeung, bu hedefe ulaşmak için, duvar yüzeylerini dokulu bitkisel duvar kağıdı, hafif kaplama ve bronz çelikle kaplıyor. Ayrıca, zeytin yeşili bir gösteri rafı ve bronz çelik süslemeli bir bitkisel özellik duvarı, yaşam ve yemek alanına zengin bir görsel vurgu katıyor.

Yuna Au Yeung, evin küçük yaşam alanını daha geniş ve ferah göstermek için bir yatak odasını kaldırıp açık bir yemek alanına dönüştürmüş. Açık planlı yaşam ve yemek alanı, wetland manzarasının muhteşem görüntüsünden tam anlamıyla yararlanıyor. Tam genişlikteki balkon cam duvarı, iç mekana bol miktarda doğal ışık girmesini sağlayarak, mekana açıklık ve şeffaflık hissi katıyor.

Yaşam ve yemek alanının merkezinde, görsel bir odak noktası ve sınır oluşturmak için tasarlanmış bir TV ada dolabı ve ahşap portal bulunuyor. Bu unsurlar, mekanları ayırmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, duvardaki mürekkep resmi, dış mekan wetland manzarasını iç mekana taşıyor.

Yuna Au Yeung, bu projeyi 2021 yılında Hong Kong'da gerçekleştirdi. Tasarım, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2022'de Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara veriliyor. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve pozitif duygular sağlıyor, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunuyor.

Yuna Au Yeung'ın bu tasarımı, doğanın huzurunu ve dinginliğini evin içine taşıyan bir tasarımla, lüks bir tatil evi deneyimi sunuyor. Wetland Seasons Park, doğayla iç içe bir yaşam alanı sunarken, aynı zamanda lüks ve konforu da ihmal etmiyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YAY CONCEPT
Görsel Kredileri: YAY CONCEPT
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director: Yuna Au Yeung Project Manager: Ho Kit Leung
Proje Adı: Wetland Seasons Park
Proje Müşterisi: YAY CONCEPT


Wetland Seasons Park IMG #2
Wetland Seasons Park IMG #3
Wetland Seasons Park IMG #4
Wetland Seasons Park IMG #5
Wetland Seasons Park IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun