Yue Rong Xuan Jun Yan: Kültürel Miras ve Modern Tasarımın Buluştuğu Restoran

Çağdaş Kanton Mutfağının Kapok Çiçeği İle Buluşması

Çin'in Hangzhou şehrinde yer alan ve Jianwei Ge tarafından tasarlanan Yue Rong Xuan Jun Yan restoranı, Kanton kültürünün simgesi kapok çiçeği ile modern tasarımı birleştirerek göz alıcı bir atmosfer yaratıyor.

Restoran, 1.220 metrekarelik alanı ve panoramik pencereleri ile dikkat çekiyor. Kanton kültürünün kahraman çiçeği kapok'un renk ve şekli, ilerleyen mekan ilişkisi ile birleştirilerek görsel açıdan etkileyici bir ziyafet sunuyor. Bu özgün tasarım, restoranın içinde bulunduğu T1 58F Hangzhou Raffles City'nin diğer yüksek kaliteli restoranları arasında kendi stilini vurgulamayı başarıyor.

Restoranın tasarımında, mekanın bölgesel farkındalıkla donatılması ve bir daldırma hissi yaratılması amaçlanmış. Bu sayede, restoranın içinde bulunanlar ve sunulan yemekler, restoranın ana unsurları haline geliyor. Fonksiyonel yardım ve objektif yapılandırma, huzur veren bir atmosfer yaratıyor ve misafirleri yemek deneyimine daldırıyor.

Restoranın tasarımında, Guangzhou'nun özgün kapok çiçeği unsuru kullanılarak, girişten lobiye kadar olan alanın ilerleyen atmosfer ilişkisi elde edilmiş. Grafik kültür ve renklerin birleşimi ile yemek ortamı vurgulanmış ve böylece yemek yiyenlerin mekanda rahat ve huzurlu hissetmeleri sağlanmış.

Restoranın tasarım süreci Ağustos 2021'de başlamış ve Aralık 2021'de tamamlanmış. Tasarım sürecinde, restoranın aynı kalitedeki diğer restoranlar arasında kendi stilini nasıl vurgulayacağı ve gelecekteki operasyonlar için kalitesini nasıl sağlayacağı en büyük zorluk olmuş. Ancak tasarım, marka kültürüne uygun yenilikleri vurgulayarak bu zorluğu aşmayı başarmış.

Yue Rong Xuan Jun Yan restoranı, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görülmüş. Bu ödül, güçlü teknik özelliklere ve mükemmel sanatsal beceriye sahip olan, mükemmellik düzeyini gösteren ve pozitif duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jianwei Ge
Görsel Kredileri: Jianwei Ge
Proje Ekibi Üyeleri: Jianwei Ge
Proje Adı: Yue Rong Xuan Jun Yan
Proje Müşterisi: Jianwei Ge


Yue Rong Xuan Jun Yan  IMG #2
Yue Rong Xuan Jun Yan  IMG #3
Yue Rong Xuan Jun Yan  IMG #4
Yue Rong Xuan Jun Yan  IMG #5
Yue Rong Xuan Jun Yan  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun