Ink Highlight: Kan Shih Ming'in Modern Ev Tasarımı

İtalyan İnce Karolar ve Mürekkep Desenleri ile Modern Ev Tasarımı

Kan Shih Ming tarafından tasarlanan "Ink Highlight" adlı bu modern ev, aile etkileşimine ve uyumuna odaklanan bir tasarım konsepti sunuyor. İşlevsellik ve estetiği dikkatlice dengeliyor ve aynı zamanda doğal ışığı ve renk uyumunu vurguluyor.

Ev, balkon pencerelerinden sızan gün ışığı ile aydınlanıyor. Bu ışık, mekanın genelinde pürüzsüz bir beyaz sis efekti yaratıyor. Oturma odasının loşluğu, hafif gri bir mürekkep gibi havaya karışıyor ve renk uyumunun derinliğini katmanlıyor.

Tasarım, aile üyelerinin kolayca ve rahatça toplanabileceği bir alan oluşturmak için optimal alan dağılımına vurgu yapıyor. İşlevsellik öncelikli olarak ele alınıyor ve ardından estetik, sahibinin mekansal ihtiyaçları ve görsel zevkini dengeliyor.

Ev, yemek masası panelinde mürekkep desenleri olan "İtalyan ince karolar" ile tasarlanmıştır. Mürekkep desenleri, bej taşlı TV duvarı ile devam eder ve genel tutarlılığı korumak için doğal desenli duvar kağıtları kullanılır.

Ev, 150 metrekarelik bir alana yayılmıştır. Tasarımın anahtar kelimeleri arasında "Mürekkep vurgusu", "Sessiz Beyaz", "Konut", "Gün ışığı" ve "Mürekkep" bulunmaktadır.

Ev, yemek masası, merkezi bir ada ve bir bar olarak hizmet veren büyük bir işlevsel kompleksin tasarımına odaklanıyor. Görsel düzen açısından, büyük yemek masasının tüm yüzeyi, tavana paralel olan ve siyah aynalarla kaplı olan tavan kirişlerine paralel olan bir sıçrama mürekkep manzaralı İtalyan mermer tahtası ile yapılmıştır.

Ev, yemek odası ve oturma odası arasında bir sınır belirlenmemiş, böylece odaya geniş bir izlenim verilmiştir. Görsel ağırlık oranını vurgulamak için renk paleti beyaz üzerine kurulmuş ve farklı gri tonları ile süslenmiştir. Ahşap malzemelerin sıcaklığı, siyah ve gri tonların keskinliğini dengelemektedir.

Ev, orijinal yapının düzeni, giriş, mutfak girişi, pencere pervazları ve odalardaki yatak panosu alanı gibi köşelerdeki kirişler ve sütunlardan oluşuyordu. Bu düzensiz yapılar, verimli bir dağıtım sağlamak ve mekansal eksiklikleri önlemek için ayakkabı dolapları, mutfakta depolama dolapları, klima için devre kutusu, yürüyüş dolabı için bölme ve yatak başı dolabı gibi öğeleri barındıracak şekilde yeniden düzenlenmiştir.

Tasarım, ev sahibinin sanatsal ifadesini, ev alanının hareketli çizgileri aracılığıyla mekan ortamında oluşturulan çok katmanlı arayüz üzerinden aktarıyor. Konut alanı, girişten başlar ve bir dizi hareketli çizgi oluşturur, hikaye atmosferini başlatır ve katmanlı arayüz çarpışma ilişkisine girer, estetik düşünce oluşturur.

Ev, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KAN, SHIH MING
Görsel Kredileri: Photographer: Blake Wang
Proje Ekibi Üyeleri: Kan Shih Ming
Proje Adı: Ink Highlight
Proje Müşterisi: KAN, SHIH MING


Ink Highlight IMG #2
Ink Highlight IMG #3
Ink Highlight IMG #4
Ink Highlight IMG #5
Ink Highlight IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun