Rurutiki In White Earth: Doğayla İç İçe Bir Ofis Alanı

Summer Chang Hin Cheong, Rurutiki'nin Hikayesini Modern Ofis Tasarımına Taşıyor

Summer Chang Hin Cheong'un tasarladığı Rurutiki In White Earth, atların zarif hareketlerinden ve doğanın huzur veren atmosferinden ilham alarak, çalışanların rahat ve doğal bir çalışma ortamına sahip olmasını hedefliyor.

Changi Havaalanı'nın çevre koruma kavramlarından ve at nalının eşsiz formundan esinlenen bu tasarım, e-ticaret ofis alanına yeni bir soluk getiriyor. Rurutiki, bir atın adı ve bu atın adı, ofis alanının adını oluşturuyor. Sahibi, Rurutiki'nin beyaz topraklarda koşarken karşılaştığı güzellikleri, çalışma ortamına taşımayı arzuluyor. Bu nedenle tasarımda, bitkiler, ahşap, taş, vaha, okyanus ve mercan renk öğeleri gibi doğa tonlarına yer veriliyor. Bu da çalışma ortamını daha rahatlatıcı ve üretken kılıyor.

Tasarımın genel formunda, at nalının kavisli yapısından yola çıkılıyor. Ana levha şekillendirme ve beyaz çimento ile sıva işlemlerinde teknik uygulamalar kullanılıyor. Bitki dekorasyonunda ise gerçek ve yapay bitkiler bir arada kullanılıyor.

Ofis alanının büyüklüğü 1105 metrekare. Tasarımcılar, 6211 tasarım kuralının adımlarına büyük önem veriyor. Bu kurala göre, %60'lık bir alan planlaması yapılıyor. %20'lik bir kısmı ise görsel renk planlaması için ayrılıyor. Aydınlatma tasarımı %10'luk bir alanı kaplıyor ve son %10'luk kısım ise tasarım teması ve hikayesine ayrılıyor.

Proje, 2020 Kasım ayında Malezya'nın Puncak Alam bölgesinde başladı ve 2021 Kasım ayında tamamlanacak. Tasarım sürecinde, küresel ısınma fenomeni ve doğal unsurların tasarımla birleştirilmesinin önemi üzerinde duruldu. 2020 Covid-19 salgını sonrası, sağlığın doğayla yakından ilişkili olduğu görüldü. Doğa, insanlara fiziksel ve zihinsel rahatlama ve zevk veriyor. Ayrıca, bir marka hikayesi ile tasarımın birleşimi de önemli. Tasarımcılar, iyi bir tasarımın, dokunaklı bir hikayesi olması gerektiğine inanıyor.

Projenin başlangıç aşamasında, fabrikanın yangın koruma yasaları nedeniyle doğal ışığın iç mekana getirilmesi mümkün olmadı. Aynı zamanda, inşaat sırasında birçok duvar ve tavanın yay hesaplaması oldukça zorlu bir süreç oldu. Ancak tüm bu zorluklar, tasarımın daha da güçlenmesine yardımcı oldu.

Rurutiki In White Earth tasarımı, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi şekilde birleştiren ve yaşam kalitesine katkıda bulunan tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Summer Chang Hin Cheong
Görsel Kredileri: Image #1: Creator Summer Chang, Main Corridor, 2020 Image #2: Creator Summer Chang, Working space, 2020 Image #3: Creator Summer Chang, Lounge & Waiting area, 2020 Image #4: Creator Summer Chang, Pantry, 2020 Image #5: Creator Summer Chang, Indoor landscape, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Summer Chang Hin Cheong Assistant Designer: Jay Ng Kian Cong
Proje Adı: Rurutiki In White Earth
Proje Müşterisi: Summer Chang Hin Cheong


Rurutiki In White Earth IMG #2
Rurutiki In White Earth IMG #3
Rurutiki In White Earth IMG #4
Rurutiki In White Earth IMG #5
Rurutiki In White Earth IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun