Evde Profesyonel Antrenman: IBL-FT900H Ultra

Yenilikçi Tasarım ve Güvenlik Özellikleriyle Dikkat Çeken Smith Makinesi

2022 yılının ardından, insanlar evde daha güvenli ve profesyonel fitness ekipmanlarına yöneliyor. Jichun Du ve ekibinin tasarladığı IBL-FT900H Ultra, bu ihtiyaca cevap veriyor.

Post-epidemik dönem, insanları evde daha güvenli ve profesyonel antrenman arayışına itti. Jichun Du liderliğindeki tasarım ekibi, bu ihtiyacı karşılamak üzere IBL-FT900H Ultra'yı geliştirdi. Bu cihaz, estetik ve güvenliği bir arada sunarak kişisel antrenör düzeyinde bir garanti sağlıyor. Semi-otomatik barbelsiz smith ağırlık kaldırma işlevi, flywheel ve smith ağırlık kaldırma fonksiyonları arasında sorunsuz geçiş yapılmasına olanak tanıyor. Smith ağırlık kaldırma, 2.5kg'lık hassas artışlarla manuel ağırlık plakası ekleme yöntemini devrim niteliğinde değiştiriyor. Smith barındaki anlık gerilim salınımı, ayarlanabilir antrenman başlangıç pozisyonu ve 40 temel antrenman hareketi gibi özelliklerle kullanıcıların güvenliğini ve konforunu artırıyor.

Üretim süreci, boru kesme, boru bükme, damgalama, kaynak, püskürtme, ön montaj ve paketleme aşamalarını içeriyor. Üretim ekipmanları arasında düz lazer kesim, CNC lazer boru kesme makinesi, kaynak robotu, CNC boru bükme makinesi, zımba, akıllı püskürtme ekipmanları ve üretim hattı, montaj üretim hattı ve paketleme hattı bulunuyor. Ürün malzemeleri olarak karbon çeliği, paslanmaz çelik, alüminyum alaşım, naylon, kauçuk, PE plastik, köpük ve PU deri kullanılıyor. Ürün yılda 1000 adet üretilerek kitlelere ulaşıyor.

Ürün boyutları 1320mm×1560mm×2180mm ve ağırlığı 410.4kg olarak belirlenmiş. Ayrıca, kullanıcıların hareketlerini kolayca gözlemleyebilmeleri için ayna kapı tasarımı eklenmiş. Ürün, Çin'de üretilmiş ve yüksek satış hacmine ulaşmış durumda. Tasarım ekibi, Jichun Du, Tengqin Xiao, Guangtao Li, Yan Gao, Xueyuan Wang ve Haotian Xie'den oluşuyor.

Ürün geliştirme sürecinde pazar araştırması ve ürün trend analizi yapıldı. Tasarım aşamasında, endüstriyel tasarımcılar fitness ekipmanının görünümü, performansı ve malzemeleri üzerinde çalıştı. Mühendisler, kullanıcıların rahat bir egzersiz deneyimi yaşamasını sağlamak için ergonomi ve kinematik ilkelerini dikkate alarak dış tasarımı ürün yapısına dönüştürdü. Test aşamasında, ekipmanın performansı titizlikle test edildi ve profesyonellerden geri bildirim alınarak iyileştirmeler yapıldı. Üretim aşamasında, süreç tasarımcıları kalıp fikstürleri oluşturdu ve yetenekli işçiler, tasarım çizimlerini somut ürünlere dönüştürmek için ileri teknikler kullandı. Her adımda sıkı kalite kontrolü uygulandı.

IBL-FT900H Ultra, kullanıcıların yoğun antrenman seansları sırasında onlara eşlik ediyor, arzu ettikleri fiziksel formu elde etmelerine yardımcı oluyor ve kendilerini daha iyi bir versiyonuna dönüştürmelerine olanak tanıyor. Qingdao, Çin'de Mart 2022'de başlayan proje, Ocak 2023'te tamamlandı. Ürün, pazarda önemli bir ilgi gördü ve mükemmel satış performansı sergiledi.

IBL-FT900H Ultra, 2024 yılında A' Spor Malzemeleri, Fitness ve Rekreasyon Ekipmanları Tasarımı Ödülü'nde Gümüş kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, olağanüstü uzmanlık ve yenilik sergileyen, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileriyle hayranlık uyandıran, en üst düzeyde mükemmellik seviyesini gösteren tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jichun Du
Görsel Kredileri: Image# 1: Industrial Designer, Xueyuan Wang,IBL-FT900H ULTRA,Qingdao Imbell Sporting goods Co., Ltd., 2023. Image# 2: Industrial Designer, Xueyuan Wang,IBL-FT900H ULTRA,Qingdao Imbell Sporting goods Co., Ltd., 2023. Image# 3: Industrial Designer, Xueyuan Wang,IBL-FT900H ULTRA,Qingdao Imbell Sporting goods Co., Ltd., 2023. Image# 4: Industrial Designer, Xueyuan Wang,IBL-FT900H ULTRA,Qingdao Imbell Sporting goods Co., Ltd., 2023. Image# 5: Industrial Designer, Xueyuan Wang,IBL-FT900H ULTRA,Qingdao Imbell Sporting goods Co., Ltd., 2023.
Proje Ekibi Üyeleri: Jichun Du Tengqin Xiao Guangtao Li Yan Gao Xueyuan Wang Haotian Xie
Proje Adı: IBL-FT900H Ultra
Proje Müşterisi: IMBELL


IBL-FT900H Ultra IMG #2
IBL-FT900H Ultra IMG #3
IBL-FT900H Ultra IMG #4
IBL-FT900H Ultra IMG #5
IBL-FT900H Ultra IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun