Ah Ma: Sade ve Saf Duyguların Yansıması

Denver Hsu'nun Tasarladığı Ah Ma, Geleneksel ve Modernin Buluştuğu Bir Mekan

Ah Ma, Denver Hsu tarafından tasarlanan ve geleneksel ile modernin buluştuğu bir mekan. Sade ve saf duyguların yansıtıldığı bu tasarım, nostaljik bir atmosferi çağdaş bir dokunuşla birleştiriyor.

Ah Ma, Denver Hsu'nun büyükannesinin evinin çatısı, önündeki sahne, büyükannesinin meşgul hali ve buharlaşan tencerenin buharı gibi aşina olduğumuz görüntülerden ilham alıyor. Bu tasarım, ev hissi ve saf duyguların bu dünyada demlendiği bir yer.

Girişte, retro bronz, hafif gri zemin üzerinde sakin ve güçlü bir şekilde duruyor. Bu, metali temsil eden güç ve sorumluluğu simgeliyor, tüm sahneyi sıcak ve rahat hale getiriyor. Ah Ma'nın benzersiz özellikleri arasında, evin tüm ihtiyaç duyduğu ışığı sağlayabilen sıcak sarı avize de bulunuyor. Avize, sadece hafif bir ışık yaymasına rağmen, her zaman orada olduğunu hissettiriyor.

Ah Ma, toplamda 134 metrekarelik bir alanı kaplıyor. İç mekan, yemek alanı, mutfak, elektrik odası, açık mutfak ve koridor olmak üzere beş farklı alana ayrılmış. Bu tasarım, iç mekan, ticari, yeni çay, zincir mağaza, serin, saf ve Asya tarzı gibi etiketlerle tanımlanıyor.

Ah Ma'nın mutfak kısmından hafif bir ışık yayılıyor. Işığın vurgusuyla, Ah Ma'nın değer verdiği hammadde parıldıyor, gerçek ve sıcak görünüyor. Ah Ma'nın mutfak anıları, evin sonsuz sıcaklığını koruyor.

Proje, 2021 yılının Temmuz ayında Nanning'de başladı ve Ekim 2021'de tamamlandı. Tasarım sürecinde, açık mutfak önündeki uzun ahşap masa, sıcak ahşap ve sıcak duygular, kapının perdesi gibi Ah Ma'nın ruhunu yansıtan unsurlar kullanıldı.

Ah Ma, dışarı ne kadar soğuk olursa olsun sizi sıcak tutacak bir yer. Sadece dolaşan ruhları ağırlayan sıcak bir liman değil, aynı zamanda yakıcı yaz güneşini engelleyen bir ağaç gibi. Sessiz, cömert ve mesafesiz bir atmosfer yaratmayı hedefleyen bu tasarım, doğal hissiyle öne çıkıyor.

2022 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanan Ah Ma, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi bir araya getiren ve yaşam kalitesine katkıda bulunan bir tasarım. Bu tasarım, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme çabasını temsil ediyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Denver Hsu
Görsel Kredileri: Copyrights belong to Sense Space, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Xiao Wei Zhou Lu Zhang
Proje Adı: Ah Ma
Proje Müşterisi: Denver Hsu


Ah Ma IMG #2
Ah Ma IMG #3
Ah Ma IMG #4
Ah Ma IMG #5
Ah Ma IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun