FFB Bar: JDKJ Design Tarafından Oluşturulan Klasik ve Zarif Bir Mekan

Yüksek Kaliteli Malzemeler ve İç Mekan Tasarımında Yenilikçi Yaklaşımlar

FFB Bar, JDKJ Design tarafından tasarlanan ve klasik ve zarif bir atmosfer yaratan bir mekan. Bu tasarım, 2022 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş Ödül kazandı.

FFB Bar'ın tasarımı, dünyanın en güzel atı ve Prusya'nın en cesur kralı olan Frederick'ten ilham alıyor. Bu isim, spor ve agresif bir hava taşıyor ve barın tasarımı da bu isme uygun bir şekilde oluşturulmuş. Zümrüt yeşili lake kaplama ve geniş alanlı masif ahşap dekorasyon, soğuk ve keskin bir izlenim yaratıyor. Dolap ve çitlerin lineer eğri tasarımı, güç ve kuvvet hissinin çizgiler boyunca uzanmasını sağlıyor ve zengin bir dinamizm yaratıyor. Bu dinamik mekan formu, mekanın akışını sağlıyor.

Barın özgün özellikleri arasında, muhteşem klasik duvar resimleri, kahverengi deri kemerli kabinler, ışıltılı kristal avizeler ve saf masif ahşap merdivenler bulunuyor. Ayrıca, büyük görsel şok yaratan yüksek katlı masif ahşap oyma şarap dolapları da bulunuyor. Tüm bu görkemli ancak zarif tasarım özellikleri, her tüketiciye kendini rahat hissetme ve aceleci ve sabırsız ruh hallerini bırakma çağrısı yapıyor.

Projenin gerçekleştirilmesinde kullanılan ana malzemeler arasında balık karın beyazı mermer, saf bakır teknolojisi, el yapımı duvar resimleri, tüm masif ahşap kiriş ve kolon oymaları, akik yeşili boya fırın tahtası ve meşe mozaik döşeme bulunuyor. Proje toplamda 1360 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

FFB Bar'ın tasarımında, tasarımcılar bir yandan saf retro stili devralırken, diğer yandan da Kanton halkının hassas yaşam konseptine tam bir saygı gösteriyorlar. Bu, yerel bir benzersiz manzara oluşturuyor. Proje, 2018 Ağustos'unda Shenzhen'de başladı ve 2020 Temmuz'unda Shenzhen'de tamamlandı.

Tasarımın zorlukları arasında, sekiz metre yüksekliğinde saf ahşap bir şarap dolabı ile lüks bir tarzda özelleştirilmiş bir bar yer alıyor. Binlerce farklı türdeki viskiler rastgele bir şekilde kafese serpiştirilmiş. Şarap dolabının ilk katında satışa sunulmayan bazı nadir şaraplar bulunuyor.

Merdivenlerin ve sütunların özel oyma korkulukları ve el korkulukları üzerinde, galop eden atların sahnesi canlı bir şekilde görülüyor. Bu, sadece tasarım temasını yankılamakla kalmıyor, aynı zamanda görsel algının yoğunluğunu da vurguluyor. Açıklığın ve gizliliğin korunmasının eşzamanlı varlığı, tüm tasarım boyunca devam ediyor. Tasarım ekibi, merdivenler ve sütunlar kullanarak mekanı dekonstrüe ediyor, dinamik ve statik bölgeleme gerçekleştiriyor ve sadece yemek yiyebileceğiniz, arkadaşlarınızla buluşabileceğiniz, içki içebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz çok boyutlu bir mekan yaratıyor. Bu da farklı müşteri gruplarının çok katmanlı ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

FFB Bar'ın tasarımı, Lephoto tarafından 2020 yılında çekilen fotoğraflarla belgelenmiştir. Tüm telif hakları Lephoto'ya aittir. Bu tasarım, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilen 2022 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş Ödül kazanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: JDKJ Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Lephoto, FFB Bar, 2020. Image #2: Photographer Lephoto, FFB Bar, 2020. Image #3: Photographer Lephoto, FFB Bar, 2020. Image #4: Photographer Lephoto, FFB Bar, 2020. Image #5: Photographer Lephoto, FFB Bar, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Yongfeng Lin Assistant Designer: Zan Xuan Jinju Lai Xiaoying Yuan Hui Zhong Keren Zhong Yiqing Lin
Proje Adı: FFB Bar
Proje Müşterisi: JDKJ Design


FFB Bar IMG #2
FFB Bar IMG #3
FFB Bar IMG #4
FFB Bar IMG #5
FFB Bar IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun