Geometri İlhamıyla Tasarlanan "Shimmer" Evi

Jau-Siang Li, Pei-Ling Liu ve Steven Sun Tarafından Tasarlanan Modern ve Sade Yaşam Alanı

Fransız matematikçi ve filozof Rene Descartes'ın 1637'de La Geometrie'de yayınladığı Kartesyen koordinat sisteminden ilham alan "Shimmer" projesi, mekanı geometrik bir perspektiften yorumluyor. Tasarımcı, çizgilerin sertliğini köşelerdeki kıvrımlı kenarlarla dengeleyerek mekanın her bir öğesinin ızgarayla yankılanmasını sağlıyor.

Projenin tasarımcıları Jau-Siang Li, Pei-Ling Liu ve Steven Sun, mekan için beyaz temasını kullanırken, ahşap duvar kaplamalarını sıcak ve huzurlu bir his yaratmak için kullanıyorlar. Mekanın genişliğini korumak için tasarımcılar, sadece açık bir mekan planı benimsemekle kalmıyor, aynı zamanda çalışma alanında bir bölücü olarak cam bir bölme kullanıyorlar. Şeffaf malzeme geniş bir görsel etki sağlarken, uzun oturma alanı misafirlere daha fazla alan sunuyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde beyaz deri dokulu laminat sert plastik levha, cam karolar ve taş kaplama döşeme kullanılmıştır. 115 metrekarelik bir alanı kapsayan proje, 4 oda içerir. Kamusal alandaki çalışma alanı, daha çok yönlü bir mekan kullanımına izin veren bir cam bölme ile özel olarak düzenlenmiştir.

Genel alanın çoğunluğu açık planlıdır ve kamusal alan, aynı tonlardaki farklı malzemelerle birkaç bölüme ayrılmıştır. Açık renkli tavanlar ve duvarlar, ahşap döşeme ile tamamlanarak sade ve sıcak bir mekan yaratır. Camın kullanımı, mekana daha hafif bir his verir. Özel alanda, tasarımcı, tam ve kapsamlı bir depolama alanı sağlamak için büyük raf üniteleri kullanır. Ayrıca, duvar ve asma aydınlatma seçenekleriyle dokulu bir atmosfer yaratılır.

Proje, Mayıs 2020'de başladı ve Ocak 2021'de Taipei, Tayvan'da tamamlandı. Bu mekan, taze ve sıcak bir tonun teması olan yeni inşa edilmiş bir evdir. Giriş alanı, özel döşeme ile düzenlenmiş ve gömme demir laminatlarla tamamlanan yuvarlak kıvrımlı bir tasarımla tamamlanmıştır. Bu zekice tasarım, sadece depolama alanı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda nesnelerin sergilenmesine olanak sağlar.

Tasarımın en büyük zorluğu, bir çalışma odasını ayırmak için farklı cam malzemeleri nasıl kullanılacağı ve mekan boyunca bir şeffaflık hissi nasıl korunacağıydı. Bölmede kullanılan büyük cam panellerin yanı sıra, tasarımcı aynı malzemeye farklı yaklaşımların estetiğini ve zekasını gerçekleştirmek için bölmenin her iki tarafında da cam karolar kullanır. Cam karoların inşası, malzemenin hassas bölünmesini ve yapışkan yüzeyin bağlanmasını içerir, böylece katmanlı cam karosu formu oluşturulur.

Öncelikle, tasarımcı çevre dostu taş döşeme kullanarak malzemelerin kullanımından kaynaklanan çevre kirliliğini azaltır. İkincisi, büyük zemin camları ile hafif ve havadar bir tabanın avantajını korur. Malzeme, bol miktarda doğal ışık sağlar ve müşteri gündüzleri hiçbir ışığı açmak zorunda kalmaz, bu da zamanla enerji tasarrufu ve karbon azaltma sağlar.

Shimmer projesi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Design Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içerirler, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chiyan Interior Design
Görsel Kredileri: ChiYan Design
Proje Ekibi Üyeleri: Jau-Siang Li, Pei-Ling Liu, Steven Sun
Proje Adı: Shimmer
Proje Müşterisi: Chiyan Interior Design


Shimmer IMG #2
Shimmer IMG #3
Shimmer IMG #4
Shimmer IMG #5
Shimmer IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun