The Tree Restaurant: Doğa ile İç İçe Bir Yemek Deneyimi

Alışveriş Merkezinde Doğal Bir Sığınak: The Tree Restaurant

The Tree Restaurant, alışveriş merkezi ortamında doğa ile iç içe bir yemek deneyimi sunuyor. Tasarımı, doğanın fantastik ve gerçek yönlerini bir araya getirerek, ziyaretçilere doğal bir ortamda ziyafet çekme hissi yaşatıyor.

The Tree Restaurant, insanların doğaya olan bağını vurgulayan bir tasarıma sahip. İlk olarak kadın müşterilere yönelik olarak tasarlanan restoran, doğal duruşu ve parlak ışığı ile her müşterinin dikkatini çekiyor. Bu özellikleri sayesinde gençler arasında popüler bir buluşma noktası haline gelen restoran, sosyal medya uygulamalarında da sıkça paylaşılan bir mekan olmuştur.

Restoranın dikkat çeken özelliklerinden biri, tavanın saf beyaz cam elyafı kullanılarak bir "bulut denizi" şeklinde tasarlanmış olması. Bu tasarım, ziyaretçilere sürekli değişen açılara karşı sürekli değişen bir bulut manzarası sunuyor. Ayrıca, mekanda yetiştirilen onlarca bitki, farklı işlev bölümlerini doğal bir şekilde yönlendiriyor ve yürüyüş dolaşımını genişletiyor.

Restoranın dış tasarımı, görsel sınırları kırıyor. Göz alıcı bir alışveriş merkezi koridorunda, restoranın rahat ve doğal sahnesi, doğanın fantastik ve gerçek yönlerinin karışımı ile tam anlamıyla sergileniyor. Restorana girildiğinde, ziyaretçiler büyük bir ağacın etrafında toplanıyor ve farklı açılara karşı sürekli değişen bulutları yakından gözlemleme fırsatı buluyorlar.

Restoranın tasarımında kullanılan malzemeler arasında balıksırtı desenli zemin, yangına dayanıklı membran ve granitik sıva bulunuyor. Projenin alanı 380 metrekare. Restoranın tasarımında, Li Peng ve Chen Guanliang gibi isimler yer alıyor. Aydınlatma tasarımı Wang Daoyi tarafından yapılmış.

The Tree Restaurant, 2019 Kasım'da başlayan proje, 2020 Ocak'ta Çin'in Shenyang kentinde tamamlandı. Kuzeydeki dondurucu kışları olan bir şehirde, The Tree Restaurant, sıcak baharın gelişini öngören bir sembol olarak hizmet veriyor ve insanların doğaya olan sevgisini tetikliyor. Restoran, "bulut" altında konuşmak ve "çiçek yatağı" nda lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak için mükemmel bir yer.

The Tree Restaurant, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, teknik özellikleri ve olağanüstü sanatsal becerisi ile öne çıkan, mükemmel bir seviyede mükemmellik gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: HELI DESIGN OFFICE
Görsel Kredileri: Main image by: Li Peng Optional Image #1 by: Chen Guangliang Optional Image #2-3 by: Li Peng Optional Image #4 by: Lu Haolun
Proje Ekibi Üyeleri: Conceptual design: Li Peng, Chen Guanliang Schematic design: Li Peng Design development: Liu Tao Execution management: Jiang Bo, Wei Kexin Lighting design: Wang Daoyi Decoration and furnishings: Liu Zhisheng
Proje Adı: The Tree
Proje Müşterisi: HELI DESIGN OFFICE


The Tree IMG #2
The Tree IMG #3
The Tree IMG #4
The Tree IMG #5
The Tree IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun