Audemars Piguet: Zamanın Akışını Yansıtan Müze Atölye

Atelier Brueckner, İsviçre Saat Üreticisinin Geçmişini, Bugününü ve Geleceğini Ziyaretçilere Sunuyor

Atelier Brueckner tarafından tasarlanan Musee Atelier Audemars Piguet, ziyaretçileri İsviçre saat üreticisinin geçmişi, bugünü ve geleceği ile buluşturuyor. Tarih ve zamanın akışını yansıtan bu benzersiz tasarım, markanın köklerine bağlı kalarak geleceğe doğru bir yolculuk sunuyor.

Atelier Brueckner, Musee Atelier Audemars Piguet'in tasarımını, ziyaretçilerin markanın geçmişi, bugünü ve geleceğine dalmalarını sağlayacak şekilde oluşturdu. Sergi, yansımalar ve gölgelerin birleştiği, zamanın akışının işlendiği bir görsel şölen sunuyor. Ziyaretçiler, her bölümün kendi tasarım diline sahip olduğu bir hikaye ile akıcı bir süreklilik deneyimliyorlar.

Musee Atelier Audemars Piguet, markanın kurulduğu tarihi yer olan İsviçre'nin Le Brassus köyünde yer alıyor. Sergi, yansımalar ve gölgelerin birleştiği, zamanın akışının işlendiği bir görsel şölen sunuyor. Ziyaretçiler, her bölümün kendi tasarım diline sahip olduğu bir hikaye ile akıcı bir süreklilik deneyimliyorlar.

Optik olarak akıcı geçişler sergiyi karakterize ediyor. Günün saati ve mevsime bağlı olarak genel izlenim değişiyor. Yansımalar ve gölgeler, zamanın akışının işlendiği bir görsel şölen oluşturuyor. Ziyaretçiler, ritmik olarak akıcı rotayı, her bölümün kendi tasarım diline sahip olduğu bir hikaye ile akıcı bir süreklilik olarak deneyimliyorlar.

Sergi alanı 1.100 metrekarelik bir alana yayılıyor. Bu alan, ziyaretçilere, saat yapımının kökenlerinden, kaçış mekanizmalarına, Royal Oak serisine vurgu yapan komplikasyonlara kadar markanın gelişimindeki önemli aşamaları ve ilgili teknik yenilikleri gösteriyor.

Atelier Brueckner, bu tasarımı hayata geçirirken, İsviçre'nin premium saat üreticisi Audemars Piguet'in titiz hassasiyet, en yüksek kalite malzemeler ve en iyi işçilik değerlerini mekansal tasarıma ve ziyaretçi deneyimine aktardı. Bu yenilikçi konseptleri oluşturmak ve hayata geçirmek sadece büyülü bir süreç değil, aynı zamanda çok sayıda hazırlık gerektiriyor: zemin planlarından ve renderlardan, modellere ve teknik detayların planlanmasına kadar.

Audemars Piguet ziyaretçileri, İsviçre saat üreticisinin kültürel evrenine, Haute Horlogerie'ye dalmış durumda. BIG Architects tarafından tasarlanan yapısal olarak çok sofistike cam spiral, Audemars Piguet'in 1875'te kurulduğu tarihi evi genişletiyor. Müzenin sahnelemesi, ziyaretçilere ritimli bir kompozisyon sunuyor. Heykeller, otomatlar ve kinetik kurulumlar sergiyi ritimlendiriyor, bu da görsel olarak çevreleyen manzaraya bağlanıyor. Zaman, mekanda somutlaşıyor.

2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazanan bu tasarım, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan muhteşem, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklar arasında yer alıyor. Sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen bu ürünler ve parlak fikirler, ödülün anlamını taşıyorlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ATELIER BRUECKNER
Görsel Kredileri: General Planning, Exhibition Design, Scenography, Graphic Design: ATELIER BRÜCKNER Light Planning with: LDE Belzner Holmes Media Planning with: medienprojekt p2 Architecture: BIG Bjarke Ingels Group Photography: Giovanni Emilio Galanello Illustrator: Benjamin Guschlbauer
Proje Ekibi Üyeleri: Wassim Melki Sungha Kim
Proje Adı: Audemars Piguet
Proje Müşterisi: ATELIER BRUECKNER


Audemars Piguet IMG #2
Audemars Piguet IMG #3
Audemars Piguet IMG #4
Audemars Piguet IMG #5
Audemars Piguet IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun