Minimalizm Krallığı: Chiyan İç Mimarlık Tasarımı

Evlerde Sadelik ve Saflığın Yeni Boyutu

Chiyan İç Mimarlık tarafından tasarlanan "Minimalizm Krallığı", sadelik ve saflığın yeni bir boyutunu sunuyor. Tek renkli bir tasarım anlayışıyla, bu proje, yaşam alanlarında huzur ve dinginliği vurguluyor.

Chiyan İç Mimarlık ekibi, bu projeyi 'Saf' kavramından esinlenerek tasarladı. Tek renkli bir tasarım anlayışıyla, yaşayanların iç huzura dönmesini ve düşüncelerinin uyumlu bir frekansta buluşmasını sağlamayı hedefliyor. Bu minimalist tarzı vurgulamak için dolaplar askıda tasarlanmış ve dönüşlerde ve kapılarda yuvarlak elementlerle vurgulanmıştır.

Proje, çeşitli tasarım tekniklerini kullanarak tutarlılık ve saflığı vurguluyor. Tasarım ekibi, baz olarak çıplak renk kullandı ve mekandaki doğal ışıltı ve fildişi beyaz birbirini tamamlıyor, dokulu bir atmosfer yaratıyor. Aynı zamanda, tek bir renk kullanarak daha çeşitli bir görünüm elde etmek için her malzemenin farklı yansıtıcı özelliklerinden yararlandılar.

Proje, çeşitli malzemeleri kullanarak, PANDOMO çevre dostu dikişsiz zemin, çevre dostu lateks boya, mikro-çimento çevre dostu dikişsiz boya gibi, mekanı süslemek için minimum dekoratif teknikler ve minimum çeşitlilikte yapı malzemeleri kullanıldı. Tasarım ekibi, malzemelerin özelliklerini kullanarak saten duvarlar ve mobilyalar oluşturdu ve tek bir rengin farklı görünümlerini hassas bir şekilde ifade etti.

Projenin en büyük zorluğu 'monotonluk' idi. Sonuçta, renk, malzemeler ve tasarım oldukça saf. Bu nedenle, ışığı engelleyen bölümleri kaldırarak, mekanın aydınlatmasını arttırarak görüşün açıklığını sağladılar, böylece ışığı en iyi aksesuar haline getirdiler. Farklı parlaklıktaki ışık, farklı malzemeler üzerine düşerek benzersiz bir görünüm ve hassas bir doku oluşturur.

Minimalist tasarım fiziksel olarak hissedilirken, iç zihin saflıkla rezonansa girer ve kendisiyle uyumlu bir diyalog dengesi sağlar. Projenin tasarımı, hayatın telaşındaki kirleri arındırır ve müşteriyi ruhun derinliklerine götürerek duyuların saflığını takdir etmesini sağlar. Tasarım ekibi, renk ve tasarım aracılığıyla, kendinin en içten duygularını aşamalı olarak keşfetti. Tasarım ekibi, kavisler, yapı malzemeleri ve ışık ve gölgeyi kullanarak zarif bir güzellik hissi yarattı ve detayları hassas bir şekilde sundu.

Chiyan İç Mimarlık tarafından tasarlanan bu proje, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Yaşam kalitesini artırma ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirme konusunda katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chiyan Interior Design
Görsel Kredileri: Chiyan Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Vincent Li, Hsiao-Jou Wang
Proje Adı: Minimalism Realm
Proje Müşterisi: Chiyan Interior Design


Minimalism Realm IMG #2
Minimalism Realm IMG #3
Minimalism Realm IMG #4
Minimalism Realm IMG #5
Minimalism Realm IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun