Tayvan'da Yenilikçi Bir Güzellik Mekanı: The D Showroom

Chiang Tzu-Chien İmzasını Taşıyan Minimalist ve Sürdürülebilir Tasarım

Tayvan'da bir cilt bakım markasının sergilendiği The D Showroom, iç ve dış mekan sınırlarını belirsizleştirerek markanın sadelik ve özgünlük ruhunu yansıtan doğal ve rahat bir atmosfer yaratıyor.

Endüstriyel bir depoyu yeniden amaçlandıran bu proje, mevcut yapının korunarak yeniden kullanılmasına öncelik veriyor. Geniş ve yüksek tavanlı alanın avantajlarından yararlanarak mekanın kullanımını maksimize eden bir asma kat ve merdiven eklenmiş. Büyük pencereler sayesinde dışarıdaki bitkiler ve gün ışığı içeriye davet edilerek açık ve ferah bir atmosfer oluşturulmuş ve yapay aydınlatma ihtiyacı azaltılmış. Markanın minimalist ve çevre dostu felsefesi, iç tasarımda kullanılan malzeme ve inşaat yöntemlerinde de kendini göstererek çevresel sürdürülebilirliği teşvik ediyor.

Doğal bir atmosfer yaratmak için ahşap, çakıl boyası ve demir parçalar gibi iç mekan malzemeleri seçilmiş. Markanın minimalist ve çevre dostu konsepti, kağıt ve rattan gibi doğal elementlerden yapılmış mobilya ve dekorasyonlarla yansıtılmış. 106 metrekarelik bir alanı kapsayan bu proje, iç mekan tasarımı, ticari alan, perakende alanı, asma kat, merdiven tasarımı, depo, nötr iç mekan ve Japandi tarzı gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Chiang Tzu-Chien'in tasarım direktörlüğünü yaptığı bu projede, tasarımcı "ışık ve gölge" kullanarak, gün ışığının değişimleriyle birleşen silüetli bir pencere kafesi yaratmış. Bu teknik, markanın özünü abartmadan ince bir şekilde dahil ederken orijinal görünümü de korumuş. Yeni mekan, karakterini korurken zarafet ve güveni de temsil ediyor. Marka, güzel kültürünü ve yaşam felsefesini içten dışa yansıtmak için liman şehrini başlangıç noktası olarak seçmiş.

Tasarımcı, geniş bir depoya asma katlar ve merdivenler ekleyerek geniş bir alan yaratmış. Hafif demir yapılar ve metal ağ kullanarak görünürlüğü ve ışığı korumuş. Mağaza ve ofis alanları, gökyüzü ve ağaçlardan sadece bir pencere ile ayrılmış, rahat ve aydınlık bir atmosfer oluşturulmuş. Zemin kattan tavana uzanan pencerelerin yanındaki merdiven, insanların dikkatini çeken bir odak noktası oluşturmuş ve iç mekana etkileşimli bir eğlence katmış.

2022 yılında başlayan ve aynı yılın Haziran ayında tamamlanan bu proje, Chiang Tzu-Chien'e ait telif haklarıyla korunmakta ve 2024 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir Ödülü'ne layık görülmüştür. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre etme ve yetkin teknik özellikler sunma konusunda saygı duyulan bu ödüller, tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tzu-Chien Chiang
Görsel Kredileri: Tzu-Chien Chiang
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director : Chiang, Tzu-Chien
Proje Adı: The D Showroom
Proje Müşterisi: Withind Studio


The D Showroom IMG #2
The D Showroom IMG #3
The D Showroom IMG #4
The D Showroom IMG #5
The D Showroom IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun