Jiu Tang Ai'nin Ofis Alanı Tasarımı: Dağlardan İlham Alan Modern Bir Çalışma Alanı

Doğal Dokular ve Aydınlatma Etkisi ile Marka Konumlandırmasına Uygun Bir Mekan Yaratma

Jiu Tang Ai, büyük bir tasarım şirketinin genel merkezi için iç mekan tasarımı gerçekleştirdi. Tasarım, çevredeki dağ şeklinden ilham alıyor ve dekonstrüksiyonu iç mekana taşıyarak, beton dağ manzarası ve soyut iç mekan arasında sürekli bir bütünleşme sağlıyor.

200'den fazla tasarımcıyı ağırlayacak ve çeşitli geçmişlere sahip müşterileri ve iş ortaklarını karşılayacak bir iç mekan oluşturulması gerekiyordu. Tasarımcı, marka imajını sergileyen bir iş alanı oluşturmak için çeşitli tasarım dillerini kullanıyor. Amaç, uygun bir tören duygusu ve benzersiz bir moda temperamentı yaratmaktır.

Ofis alanı sadece bir şirketin çalışma alanı değil, aynı zamanda şirketin imaj taşıyıcısıdır. Tasarımcı, müşteri şirketin marka konumlandırması ve müşteri tabanının özelliklerine göre tasarım dilini özelleştirir. Alanın maksimum kullanımını sağlamak için tüm alan üç bölüme ayrılmıştır: 400 metrekarelik bir resepsiyon holü, 200'den fazla tasarımcı için 1500 metrekarelik bir çalışma alanı ve 700 metrekarelik bir iş görüşme alanı.

Tasarım, büyük bir ofis alanı için tasarım konumlandırmasını, işlevsellik gereksinimleri ve estetik ifade arasındaki dengeyi, iç tasarımda dekonstrüksiyonun uygulanmasını, ışığın mekansal atmosfer yaratmada yardımcı olmasını ve büyük bir taş ve metal çerçeve birleştirme sürecinin uygulanmasını araştırdı. Bu, tasarımcının, gereksinimlere göre aşırı tasarımdan kaçınmanın en büyük zorluk olduğu bir ofis alanı için modern tasarım seçeneklerinin bol olduğu bir durumdu.

Proje, Nisan 2018'de başladı ve Mayıs 2018'de sona erdi. İnşaat, Nisan 2018'de Chongqing'de başladı ve Ocak 2019'da sona erdi. Projenin adresi, Guangdong eyaletinde, Shenzhen şehrinde, Futian şehir merkezi, Xiangmi Gölü'dür. Tasarım, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Songtao Meng,Xiaoxue Ai,Penghua Ye
Görsel Kredileri: All Images: Niu A
Proje Ekibi Üyeleri: Songtao Meng Xiaoxue Ai Penghua Ye
Proje Adı: Jiutang
Proje Müşterisi: Songtao Meng,Xiaoxue Ai,Penghua Ye


Jiutang IMG #2
Jiutang IMG #3
Jiutang IMG #4
Jiutang IMG #5
Jiutang IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun