Arc: Akıllı Mobil Cihaz Yönetim Sistemi

James Henderson'ın Tasarladığı, İşletmeler İçin Devrim Niteliğinde Bir Çözüm

İşletmelerin çalışanlarına günlük işler için elde taşınabilir mobil cihazlar sağlama konusunda yaşadığı zorlukları gidermek için tasarlanan ARC (Asset Recharge Center), estetik bir tasarıma sahip, genişletilebilir bir cihaz yönetim kiosku olarak öne çıkıyor.

ARC, işletmelerin cihazların şarj edilmesi, işlevselliği ve kullanıma hazır olması konusundaki zorluklarına yanıt vermek için tasarlandı. Cihazların kontrolünü ve hatalı birimlerin takibini sağlayan, kayıp maliyetleriyle mücadele eden ARC, yılda milyonlarca dolar tasarruf sağlıyor. ARC, çalışanlar için cihazları takip etme, güvence altına alma ve yönetme yeteneğine sahip akıllı bir yazılımla donatılmış genişletilebilir bir cihaz yönetim kiosku olarak tasarlandı.

ARC, bir merkezi kioskta akıllı bir mobil cihaz yönetim sistemidir. Cihaz büyümesini destekleyen modüler bir yapıya sahip olan ARC, ağır çelik dolaplarıyla cihazları güvende tutar ve yetkisiz kullanıcıların erişimini engeller. 17 inçlik dokunmatik ekran, çalışanların kendi kendine hizmet vermesini kolaylaştırırken, geniş lensli güvenlik kamerası ve RFID, kullanıcı uyumunu sağlar. Entegre OptiCharge Teknolojisi, her cihaza maksimum şarjın verilmesini sağlar. Bir yedek batarya, ARC kiosku'nun elektrik kesintileri sırasında çalışmasını sağlar.

ARC, 20 kalibre toz kaplama çelik bir yapıya sahiptir. Cihaz dolapları, plexiglass pencerelere sahip olup WiFi 2.4, 5.0 GHz sinyallerinin dolapların içindeki cihazlara ulaşabilmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bir tarama cihazı, hem çalışan rozetlerinde hem de cihazlarda ve dolaplarda kimin erişim sağladığını takip etmek için bir barkod veya QR kod okur. Dahili bir kamera, güvenlik ve hesap verebilirlik için ikinci bir seviye sağlamak üzere çıkış ve dönüş işlemleri sırasında fotoğraflar çeker. Aktif bir soğutma sistemi, cihazların kapalı şarj alanlarında ideal sıcaklıkları korumasını sağlar. Modüler bölmeler, daha fazla cihaz ve değişen işletme ihtiyaçları için genişlemeyi destekler.

ARC, farklı çalışan davranışları, cihaz türleri ve şarj sürelerini desteklemek için tasarlanmıştır. Diğer zorluklar arasında aktif ısı dağılımı için hava akışı ve başarılı WiFi 2.4, 5.0 GHz bağlantısı bulunmaktadır. Sistem, sac metal imalat uzmanlığı ve bir dikey yığında birçok cihazın şarj olmasının kümülatif ısı etkisini 3D sanal simülasyonu gerektirir.

ARC, 2022'de A' Ofis ve İş Makineleri Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içerirler, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Design 1st
Görsel Kredileri: Video Credits: ChargeitSpot Image Credits: James Henderson
Proje Ekibi Üyeleri: James Henderson, Senior Industrial Design Donovan Wallace, VP of Electronics Design Sheri Tate - Senior Vice President Product Strategy, ChargeITspot
Proje Adı: Arc
Proje Müşterisi: Design 1st


Arc IMG #2
Arc IMG #3
Arc IMG #4
Arc IMG #5
Arc IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun