Bilico: Doğayla İlişkiyi Yeniden Tanımlayan Bir Bahçe Masası

Giuliano Ricciardi'nin Tasarladığı Bilico, İnsanı Doğayla Bir Araya Getiriyor

Giuliano Ricciardi'nin tasarladığı Bilico, insanı doğayla daha yakın bir ilişkiye sokma arzusundan doğdu. Bilico, sadece amacına hizmet eden bir masa olmanın ötesinde, yeşilin varlığıyla insanı doğayla buluşturan bir bahçe masasıdır.

Bilico, Trani bölgesine özgü bir taş olan Pietra di Trani'den yapılmış bir bahçe masasıdır. Bilico'nun benzersiz yapısı, tek bir destek ayakta sonlanan modüllerden oluşur ve bu da masayı görünürde dengesiz kılar. Bilico ile en küçük dairesel şekilden, iki zıt baş tarafından oluşturulan bir masadan, ideal sonsuzluğa kadar farklı uzunluklarda masalar oluşturmak mümkündür. Masa, aksesuarların yerleştirildiği, led ışıkla donatılmış merkezi bir küvet ile tamamlanmıştır.

Bilico'nun modüler yapısı, tek bir merkezi ayak sayesinde, bir gemi gibi yelken açmış gibi görünen bir masa geliştirmeyi ideal olarak mümkün kılar. Merkezi havuz, içinde bir çim tabakası bulundurur ve dekorasyon ve bulut şeklindeki tepsiler gibi farklı türde aksesuarlar için depolama alanı olarak hizmet eder. Bu, tümüyle bir manzara içinde bir manzarayı oluşturur.

Proje, 2022 yılının Ocak ayında Taranto'da başladı ve Şubat 2022'de Taranto'da tamamlandı. Bir masa düşündüğünüzde, doğal olarak, masa köşelerine yerleştirilmiş dört ayaktan oluşan bir destek yüzeyi düşünürsünüz. Bu durumda destek, tüm yapıyı hafifleten tek bir destek ayak tarafından gerçekleştirilir. Görünür hafiflik, Pietra di Trani'nin sağlamlığı ve ağırlığıyla çelişir, bu da kullanıcıyı şaşırtır.

Ana zorluk, bu kadar etkileyici ve görsel olarak dengesiz bir öğeye, tek tek taş blokların sabitlendiği çelik plakalar kullanarak stabilite sağlamaktır. Bu modüller, aynı pres-bükme braketi aracılığıyla yere yerleştirilir, bu braket ise önceden yürüme yüzeyinin altına yerleştirilmiş bir çimento temeline sabitlenir. Son olarak, Bilico, taşınması kolay olması için birkaç bloğa ayrılabilir.

Bilico, adını modüllerden oluşan yapısından alır ve bu modüller, masayı görünürde dengesiz kılan tek bir destek ayakta sonlanır. Modülerliği sayesinde, iki zıt başın oluşturduğu en küçük dairesel şekilli bir masadan, merkezi modülleri kullanarak ideal sonsuzluğa kadar masalar oluşturmak mümkündür. Trani bölgesine özgü bir taş olan Pietra di Trani'den yapılan masa, aksesuarların (tepsiler, çiçek standları, lambalar, çatal bıçak takımı tepsileri, kesme tahtaları vb.) yerleştirildiği, led ışıkla donatılmış merkezi bir küvet ile tamamlanmıştır.

Bilico, 2022'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Giuliano Ricciardi
Görsel Kredileri: #1 Designer Giuliano Ricciardi, Bilico Perspective, 2022 #2 Designer Giuliano Ricciardi, Bilico Lateral, 2022 #3 Designer Giuliano Ricciardi, Bilico Top, 2022 #4 Designer Giuliano Ricciardi, Bilico Perspective 2, 2022 #5 Designer Giuliano Ricciardi, Bilico Modularity 2, 2022 Video Credits: Designer Giuliano Ricciardi, Bilico Video, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Giuliano Ricciardi
Proje Adı: Bilico
Proje Müşterisi: Giuliano Ricciardi


Bilico IMG #2
Bilico IMG #3
Bilico IMG #4
Bilico IMG #5
Bilico IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun