Meama Dropper: Kahve Kapsül Otomatı Yeniden Tanımlıyor

Meama'nın Yenilikçi Tasarımı, Kahve Deneyimini ve Otomat Teknolojisini Birleştiriyor

Meama Dropper, kahve kapsül otomatlarına yeni bir soluk getiriyor. Şeffaf tasarımı ve kullanıcı dostu özellikleri ile kahve severlere benzersiz bir deneyim sunuyor.

Meama Dropper, kahve kapsüllerini satan bir otomat olarak tasarlandı. Tasarımcılar, ürünün durumunu müşterilere göstermek için Dropper'ı şeffaf hale getirdi. Makine, 6 farklı kahve karışımı ve 2 tür kapsül barındırıyor. Müşterilere kahve kapsülünü veriyor ve onlar da bunu kahve makinesinde demleyebiliyor. Geleneksel otomatların aksine, ürünü verememesi durumunda müşterinin parasını geri veriyor.

Meama Dropper, 810 ila 1290 arasında kahve kapsülü tutabiliyor ve tam sayı, kapsül türlerine bağlı. Makine, her bir tat için 6 mekanizmaya sahip modüler bir yapıya sahip. Bu modülerlik, müşterilere favori tatlarını seçme ve ürünlerin durumunu gözlemleme olanağı sunuyor. Ayrıca, makine ürünü verememesi durumunda müşterinin parasını iade ediyor.

Meama Dropper, dayanıklılık ve güvenlik için temperli cam, her tür kapsül için benzersiz şekilli ekstrüde alüminyum ve toz kaplama ile kaplanmış çelik parçalar kullanılarak üretilmiştir. Kapsüllerle temas eden tüm parçalar gıda güvenliği standartlarına uygundur.

Meama Dropper'ın kullanımı son derece kolaydır. Tek ihtiyacınız olan bir akıllı telefon. QR kodunu tarayarak uygulamayı indirebilirsiniz. Kayıt olduktan sonra, aynı QR kodunu bu sefer uygulama ile tarayarak tüm menüye erişebilirsiniz. İstediğiniz tatları ve miktarı seçerek satın alabilirsiniz. Makine, sipariş ettiğiniz miktarla verdiği miktarı karşılaştırır ve eğer bir hata varsa paranızı iade eder.

Proje, 2018 yılında Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te başladı ve aynı yılın Eylül ayında tamamlandı. Kasım 2018'de Çin, Guangzhou ve Eylül 2018'de Moskova'da sergilendi. Tasarım, 2021 yılında prestijli A' Office and Business Appliances Design Award'da Altın ödül kazandı.

Meama Dropper, kahve kapsül otomatlarına yeni bir bakış açısı getiriyor. Şeffaf tasarımı, kullanıcı dostu özellikleri ve yenilikçi teknolojisi ile kahve deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Kahve severler için bu otomat, her sabah kahve ritüelini yaşama ve kaliteli kahve içme fırsatı sunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tornike Chelidze
Görsel Kredileri: Laap Photography
Proje Ekibi Üyeleri: Industrial Designer : Giorgi Khmaladze Mechanical Engineers : Gocha Gabrichidze Luka Janjgava Arman Kirakosyan Vano Ubiria Hardware and Embedded Systems Engineers : Aleksandre Kalandadze Dimitri Goderdzishvili Lasha Jabniashvili
Proje Adı: Meama Dropper
Proje Müşterisi: Tornike Chelidze


Meama Dropper IMG #2
Meama Dropper IMG #3
Meama Dropper IMG #4
Meama Dropper IMG #5
Meama Dropper IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun