Vixen: Paulo Italiani'nin Elektrikli Spor Kit Arabası

60'ların Yarış ve Spor Arabalarının Ruhunu Taşıyan Yenilikçi Tasarım

Paulo Italiani'nin tasarladığı Vixen, 60'ların yarış ve spor araba ruhunu taşıyan, tamamen elektrikli bir spor kit arabasıdır. Kadın sürücülerin özgür ruhunu yansıtan bu araba, vintage silueti ve son teknoloji özellikleri ile dikkat çekiyor.

Vixen, adını dişi tilkiden alıyor. Bu provokatif isim, kendi spor arabalarını özleyen özgür ruhlu kadınları ilham vermek için seçildi. Vixen, 60'ların yarış ve spor arabalarının ruhunu miras alıyor. Vintage silueti performansı soluyor ve son teknoloji özellikler kolayca fark ediliyor.

Vixen, tamamen elektrikli bir spor kit arabasıdır. Vixen'in kaputundaki belirgin çizgi şeklindeki LED ekran, arabanın gövdesini keserek yarış ruhunu ve son teknolojiyi ifade ediyor. Ekran, bir akıllı telefon gibi özelleştirilebilir. Sürücü, pil seviyesi ve kilometre menzili dışında herhangi bir şeyi gösterebilir: Yarış çizgisi dekorasyonundan sponsorların resimlerine, mesajlara ve hatta bir sonraki elektrik faturasında bonus kredi almak için reklamlara kadar. Eğer sürücü bir NFT sanat koleksiyoncusu ise, dijital sanatını sergilemek için mükemmel bir tuvali olmuş olur.

Vixen'in ultra hafif gövdesi ve aerodinamik yapısı, arabayı her pistte çevik tutar. Vixen'in oval şekilli çatısı sayesinde, pist gününüzde kaskınızı rahatsızlık duymadan kullanabilirsiniz. Vixen, çok etkili bir ağırlık dağılımına sahip olacak şekilde idealize edildi. Kompakt boyutları ve geniş iz genişliği, arabaya harika bir tutuş sağlar ve havacılık alüminyumundan ve karbon fiberden yapılan malzemeleri, bu roketi bir bakışta bitiş çizgisine taşır.

Lastiklerin yanındaki spoilerler ve kanatlar, hava akışını olması gereken yere yönlendirmeye yardımcı olur, açığa çıkan dönen tekerleklerin türbülansını bir müttefik olarak kullanır. Vixen İndüktif Şarj Ped'i, elektrikli arabayı evde şarj etmenin en kolay yoludur. Kameralar onu algılar ve araba, herhangi bir kablo olmadan ona otomatik olarak dokunarak şarj olur.

Vwap sistemi, pillerinizi kolay ve etkili bir şekilde değiştirmek için yer altı tesisine ihtiyaç duymaz. Vixen'in batarya modülünün dikey konumu sayesinde, batarya kolayca arabanın yanına kayabilir, hızlı ve güvenli bir batarya değişimi sağlar. Vixen'in üretimi, Gürcistan'ın Tiflis kentinde kurulmalıdır. Hedef, ülkenin doğu ve batı arasındaki stratejik konumunu kullanmaktır.

Vixen, 2022 A' Araç, Mobilite ve Taşımacılık Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Paulo
Görsel Kredileri: Paulo
Proje Ekibi Üyeleri: Paulo
Proje Adı: Vixen
Proje Müşterisi: Paulo


Vixen IMG #2
Vixen IMG #3
Vixen IMG #4
Vixen IMG #5
Vixen IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun