Malmo: İşlevsellik ve Estetiği Buluşturan Modüler Masa Tasarımı

Liubov Borisovskaia ve Olga Shchukina'nın Sürdürülebilirlik İlkesine Uygun Tasarladığı Malmo Masa

Liubov Borisovskaia ve Olga Shchukina tarafından tasarlanan Malmo masa, işlevsellik ve estetik arasında mükemmel bir denge kuruyor. Tasarımı, 1950 ve 1960'lara ait İskandinav mobilyalarının temiz çizgilerinden ilham alıyor. Çocukların ve yetişkinlerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere ergonomi ve depolama işlevlerini bir araya getiriyor.

Malmo masa, kullanıcıların kendi seçimlerine göre yükseklik ayarlaması ve çekmecelerle doldurması gibi kullanışlı işlevlerle yapısını yönetebilmesine olanak sağlayan bir çözüm sunmayı hedefliyor. Böylece masa, iç mekan için uzun vadeli bir yatırım haline geliyor ve sürdürülebilirlik ilkelerine uygun oluyor.

Masa, yüksek dayanıklılığa sahip kül ağacından yapılmıştır. Çerçeve için, ağacın doğallığını artıran Saicos yağı ve balmumu kullanılmıştır. Masa üstü, raf ve çekmeceler Sayerlack emaye ile kaplanmıştır. Dokusu yumuşak, solmayan ve dayanıklıdır. Çekmeceler, gizli Blum Bluemotion tam açılır raylarla donatılmıştır.

Malmo masa, çocuklar için bir masa üstü ya da yetişkinler için bir masa üstü kurmak için birleştirme rafına sahip bir çerçeve olarak tasarlanmıştır. Masa üstü, aksesuarlarla zenginleştirilmiş ve çocukların yaratıcılığı için en iyi arkadaş haline getirilmiştir. Masa üstünde birçok eşya ve hatta küçük bir ficus yerleştirebileceğiniz derin bir çalışma yüzeyi bulunmaktadır. Masa üstünde kablolar için bir delik bulunmaktadır.

Malmo masa, her yaşta sınırsız hayal gücünü gösterme olanağı sağlar. Hem işlev hem de görünüm açısından masanın sabit konumunu aşarak, bir çocuk masasından bir standart masa haline dönüşür. Dayanıklı, çok yönlü, çok işlevli Malmo masa, güçlü özellikleri nedeniyle değer verilen kül ağacı ve kül kaplamadan yapılmıştır. Masa evrensel olup, bir ofis masası ya da oturma odası ya da çocuk odasının iç mekanını süsleyen basit bir hafif masa olabilir.

Malmo masa, 2022'de A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülünü kazanmıştır. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Liubov Borisovskaia
Görsel Kredileri: Liubov Borisovskaia
Proje Ekibi Üyeleri: Luibov Borisovskaia Olga Shchukina
Proje Adı: Malmo
Proje Müşterisi: Liubov Borisovskaia


Malmo IMG #2
Malmo IMG #3
Malmo IMG #4
Malmo IMG #5
Malmo IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun