Tradyonel Kültür ve Modern Tasarımın Eşsiz Birleşimi: "Küçük Peri"

Tingting Jing'in Çiçek Perileri: Çin Geleneksel Kültürünün Çağdaş Yorumu

Çinli tasarımcı Tingting Jing, geleneksel kültürle modern tasarımı birleştirerek çiçek perileri temalı bir illüstrasyon serisi yarattı. Bu seri, çiçeklerin kişileştirilmesi ve Çin geleneksel elbisesi cheongsam formunda sunulmasıyla Çin kültürünün güzelliğini aktarıyor.

Çağımız hızla gelişirken, geleneksel kültürün de güncellenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket eden Jing, farklı çiçeklerin tonlarından yola çıkarak onların antropomorfik imgelerini tasarladı. Bu sayede daha fazla insanın Çin geleneksel kültürünün güzelliğiyle tanışmasını ve aşina olmasını hedefledi.

Çiçek perileri temalı bu illüstrasyon serisi, çiçeklerin kişileştirilmesi ve Çin geleneksel elbisesi cheongsam formunda sunulmasıyla diğer tasarımlardan ayrılıyor. Bu özellikler, tasarımın gücünü ve eşsizliğini ortaya koyuyor. Seri, bilgisayar yazılımı kullanılarak çizildi ve yüksek düzeyde kabartma teknolojisi kullanılarak üretildi, böylece bir illüstrasyonun detaylarını gösterdi.

Tasarımın teknik özelliklerine gelince, illüstrasyonların baskı boyutları 800mm (H) x 800mm (W), veri boyutları ise 1800mm (H) x 800mm (W), 300dpi, cmyk olarak belirlendi. Tasarımın anahtar kelimeleri arasında "Çiçek perisi serisi, çiçekler, Cheongsam, Çin Cumhuriyeti, illüstrasyonlar, kabartma" bulunuyor.

Tasarımın etkileşimine gelince, halkı çeken güçlü bir etki ve yüksek estetik etki yaratmayı hedefliyor. "Küçük Peri" adlı bu tasarım, 2022 yılında Çin'de başlatıldı. Tasarım sürecinde, farklı çiçeklerin temsil ettiği karakterler, duygular ve stiller üzerine yapılan araştırmaların ardından, tasarımcı bilgisayar vektör render teknolojisi kullanarak bir dizi çiçek kişileştirme çizdi.

Tasarımın en büyük zorluğu, farklı çiçeklerin tonlarıyla insan imgelerini nasıl eşleştireceğiydi. Tasarımda, farklı çiçek imgelerinden ve duygulardan anahtar kelimeler çıkarıldı ve bu anahtar kelimeler insanlarla eşleştirilerek yeniden tasarlandı.

Çiçek perisi serisi illüstrasyonları, çiçekleri Çin geleneksel cheongsam kadın imgesinde kişileştirir. Farklı çiçeklerin temsil ettiği karakterler üzerine yapılan araştırmaların ardından, bir dizi çiçek kişileştirme imgesi çizildi. Çalışma, çerçeve şeklinde eski insanların penceresini simüle eder ve resimde uygun bir alan hissi yaratır. Her iki yanın dekoratif desenleri, geleneksel Çin desenlerinin çıkarılmasıdır. Geleneksel kültürle modern tasarımın birleşimi, insanların geleneksel Çin kültürünün sanatsal güzelliğini daha iyi anlamasını sağlar.

Tasarım, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz Ödül kazandı. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tingting Jing
Görsel Kredileri: Image #1 : Illustration Huo kai&Jing Tingting, 2022. Image #2 : Illustration Jing Tingting, 2022. Image #3 : Illustration Jing Tingting, 2022. Image #4 : Illustration Jing Tingting, 2022. Image #5 : Illustration Jing Tingting, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Art direction: Huo Kai, designer: Jing Tingting
Proje Adı: Little Fairy
Proje Müşterisi: Tingting Jing


Little Fairy IMG #2
Little Fairy IMG #3
Little Fairy IMG #4
Little Fairy IMG #5
Little Fairy IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun