Alplerin Saf Suyunu Yansıtan Marka: Blanc Water

Harel Koka'nın Yüksek Vizyonlu Su Markası Tasarımı

Alplerin tanıdık siluetini logo içerisinde bulabileceğiniz bu markalaşma, tipografi ve renklerle uyumlu bir şekilde, güçlü bir şirketin yüksek vizyon ve hedeflerini anlatan yüce bir hissiyat yaratıyor.

Harel Koka tarafından tasarlanan Blanc Water, Alplerden su ithal eden bir markanın özünü çok güçlü bir şekilde yansıtmak için yeni bir kimlik oluşturmayı gerektiriyordu. Blanc'ın kimliği, tüm detaylarıyla, Alp manzarasının ve ondan doğan renklerin varlığına bağlıdır. Bu sayede tutarlı bir tasarım dili oluşturulmuştur.

Markayı temsil etmek için Alplerin sembolünü ve renklerini oluşturma fikri üzerine yoğunlaşıldı. Temiz ve hayati bir grafik işaret, bağımsız bir kimlik için mükemmeldir. Logo ve koordineli tasarım, markanın tüm objelerine ve sosyal ağlarda bir tasarım kimliği oluşturmak üzere uygulanacaktır.

Yeni bir kimlik oluşturarak, marka tüketicinin ve pazarın üzerinde çok daha güçlü bir etkiye sahip olur. Bu sayede rakiplerinden ayrılır ve tüm dünyada mevcut, net bir vizyona sahip bir marka olarak öne çıkar. Sonuç olarak, kolayca tanınabilir ve kullanılabilir hale gelir.

Proje, Aralık 2022'de tasarlandı ve Şubat 2023'te İtalya'nın Floransa kentinde sunuldu. Tüm detaylar etiket hakkında dikkate alındığında, bunların hepsini yaratıcı bir konsepte geri birleştirmek için araştırma çalışması yapıldı.

Yüksek hedeflere ve vizyona sahip bir şirket için bir tasarım dili ve markalaşma oluşturma ihtiyacı vardı. Bunun yanı sıra, küresel ve erişilebilir bir şirketin özünü, sağlık değerini yansıtma ve kimlik ve basitlik açısından bir meydan okuma oluşturdu.

Fransa'dan kaynaklanan prestijli bir su şirketini markalaştırmak ve Alplerden saf maden suyu ithal etmek, markanın atmosferini temsil edecek ve özelliklerini ve özelliklerini gösterecek tutarlı bir tasarım dili oluşturmayı gerektiriyordu. İlham ve renkler, doğru ve doğru bir kimlik oluşturmak için Alplerin beyaz ve temiz manzarasından alındı.

Blanc Water, 2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Harel Koka
Görsel Kredileri: Freepik source
Proje Ekibi Üyeleri: Harel Koka
Proje Adı: Blanc Water
Proje Müşterisi: Harel Koka


Blanc Water IMG #2
Blanc Water IMG #3
Blanc Water IMG #4
Blanc Water IMG #5
Blanc Water IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun