Paul Robb'un Özgün Tasarımı: Florid Sans

19. Yüzyıl İsviçre Tipografi Estetiğinden İlham Alan Modern Bir Font

Paul Robb, 19. yüzyıl İsviçre tipografi estetiğinden ilham alarak Florid Sans adlı fontunu tasarladı. Bu font, karakterlerin tasarımında yüksek okunabilirlik ve uyumlu bir yapı oluşturmayı hedefleyen bir matematiksel ızgaradan yola çıkarak oluşturuldu.

Florid Sans, minimalist kaliteyi çağdaş detaylar ve klasik stillerle birleştirerek mükemmel bir denge kuruyor. Font ailesi, İsviçre geleneğinde kök salmış bir humanist kaliteye sahip geometrik bir yapıdadır. Rahat, nefes alabilen açıklıklarla tasarlanmıştır, bu da onu son derece çok yönlü kılar.

Font, öncelikle el çizimi olarak tasarlandı ve daha sonra gliflerde geliştirildi. TTF, OTF ve WOFF formatlarında mevcuttur. Font tasarımı, markalaşma, kimlik, tip tasarımı ve tip örneği gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Proje, 2022 yılında başlatıldı ve tamamlandı. İsviçre tarzı bir font oluşturmanın zorluğu, hafif varyasyonlara izin veren modüler bir yapıda mekanik bir ızgara geliştirmektir. Bu araştırma, Florid Sans'ın tasarımının temelini oluşturdu.

Florid Sans, minimalist kaliteyi çağdaş detaylar ve klasik stillerle birleştirerek mükemmel bir denge kuruyor. Font ailesi, İsviçre geleneğinde kök salmış bir humanist kaliteye sahip geometrik bir yapıdadır. Her ağırlık, stilistik harf ve sayı setleri ile alternatif glifler ve takdiri bağlar içeren 700'den fazla glif içerir.

Florid Sans, 2023'te A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.

Florid Sans'ın telif hakkı 2023 yılında Paul Henry Robb'a aittir. Bu tasarımın görsel içeriği için fikri mülkiyet ve telif hakkı kredileri de Paul Henry Robb'a aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Paul Robb
Görsel Kredileri: Paul Herny Robb 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Paul Henry Robb
Proje Adı: Florid Sans
Proje Müşterisi: Paul Robb


Florid Sans IMG #2
Florid Sans IMG #3
Florid Sans IMG #4
Florid Sans IMG #5
Florid Sans IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun