Deborah Avila'nın Ödüllü Tasarımı: Black Beans

Modern ve Sofistike Bir Marka Kimliği Yaratmanın İncelikleri

Brezilya'nın en iyi iki pazarlama şirketinin birleşmesiyle doğan Black Beans, marka kimliğinin gücünü ve özgünlüğünü Deborah Avila'nın yetenekli ellerine borçlu. Bu makale, Avila'nın bu benzersiz tasarımı oluştururken nasıl bir yol izlediğini ve karşılaştığı zorlukları nasıl aştığını anlatıyor.

Deborah Avila, Black Beans'in marka kimliğini oluştururken, her Brezilyalı ailenin temel besini olan fasulyaların gücünden ve vazgeçilmezliğinden ilham aldı. Uber ve Mastercard gibi modern ve zarif premium markalar, basitlik ve minimalizm özellikleriyle büyük bir ilham kaynağı oldu. Bu markaların etkisiyle, Avila bir günlük yoğun bir araştırma sürecinin ardından Black Beans markasını yaratmaya başladı.

Black Beans, Sao Paulo'nun en iyi iki pazarlama şirketinin birleşmesi sonucu ortaya çıktı. İsim, pişirirken daha fazla su eklemek anlamına gelen bir Brezilya deyiminden türetildi. Bu deyim, büyük fikirleri bir araya getirip daha uzun süre yaşatma anlamına geliyor. Avila'nın görevi, dijital pazardaki premium, cesur ve sağlam yetenekleri yansıtan bir logo ve kimlik oluşturmaktı. Sonuç, zarif, güçlü ve çok yönlü bir logo ve kimlik oldu.

Logo oluşturma sürecinde Adobe Illustrator yazılımı kullanıldı. Bu platformda, markanın anlamına uygun olarak tipografi seçildi ve çizildi. Renkler belirlendi ve desenler çizildi. Son aşamada, Adobe Photoshop yazılımı kullanılarak marka ile ilgili görseller ve müşterinin onayı için bir sunum oluşturuldu.

Avila'nın seçtiği ana tipografi, Briston Typeface oldu. Bu, dolgun bir font ve markanın anlamına uygun olarak tasarlandı. Örneğin, beans kelimesindeki b harfinin üzerine eklenen ek bir öğe, iki şirketin birleşmesini simgeleyen e ve a harflerinin birleşimi ve basit ve minimalist bir fasulyeyi temsil eden sondaki nokta gibi özellikler eklenerek fonta özgünlük kazandırıldı.

Black Beans markasının oluşturulması sürecinde, Avila'nın karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, yeni markanın anlamına uygun bir tasarım oluşturmak için sadece iki günü olmasıydı. Ancak bu süre zarfında, Avila, markanın anlamını yansıtan bir logo oluşturmayı başardı ve logo, tüm şirket tarafından onaylandı.

Black Beans, tasarımının özgünlüğü ve kalitesi sayesinde 2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Gümüş ödülüne layık görüldü. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve sanatsal beceriye sahip olan, yaratıcı ve profesyonel anlamda dikkat çeken tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Deborah Avila
Görsel Kredileri: Logo proprietor: Black Beans Digital Marketing Mockups used in all images: Creative Market Video Credits: Black Beans Digital Marketing
Proje Ekibi Üyeleri: Art Director and Graphic Designer: Deborah Avila
Proje Adı: Black Beans
Proje Müşterisi: Deborah Avila


Black Beans IMG #2
Black Beans IMG #3
Black Beans IMG #4
Black Beans IMG #5
Black Beans IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun