Mishima: Dünyanın İlk Özel Üretim Karbon Fiber Lounge Sandalyesi

Arevo Inc Tarafından Tasarlanan Mishima, Geleneksel Malzemelerle İmkansız Olanı Mümkün Kılar

Mishima, Japonya'nın ilk şogunu Minamoto no Yoritomo'nun 100 gün boyunca imkansız bir zafer için düşündüğü ve dua ettiği Mishima Büyük Tapınağı'ndaki efsanevi bir taş sandalyeden esinlenmiştir. Bu sandalye, karbon fiber kompozit malzeme kullanılarak 3D baskı teknolojisi ile üretilmiştir.

Mishima, dünyanın ilk özel üretim karbon fiber lounge sandalyesi olarak kendi sınıfında yer alır. Hiçbir geleneksel malzeme, bu kadar ağırlığı taşıyabilecek güce sahip olmamıştır. Sandalyenin çerçevesi, sürekli karbon fiber kompozit malzeme kullanılarak 3D baskı teknolojisi ile üretilmiş ve herhangi bir eklem, cıvata veya yapıştırıcı içermemektedir. Bu, sandalyenin gücünü artırırken estetik çekiciliğini de artırır.

Mishima'nın çerçevesi, patentli bir süreç kullanılarak termoplastik karbon fiber kompozit malzemeden 3D baskı ile üretilmiştir. Özel yazılımımız, karbon fiberlerin yönünü mühendislikle belirler ve bir robot kol, bunları erimiş polimerle birleştirerek eklem veya cıvata içermeyen güçlü, aerodinamik bir yapı oluşturur. Mishima, paslanmaz çelik bir taban ve sahibinin tasarım zevkine uygun olarak özelleştirilebilen vionette, mohair yün veya deri yüksek kaliteli döşeme ile tamamlanır.

Mishima, modern teknoloji ve geleneksel zanaatkarlık arasında bir uyum sergiler. Geleneksel malzemelerle imkansız olan bu asimetrik, yer çekimine meydan okuyan tasarım, güçlü ancak rafine bir ifade yapar. Organik kıvrımlar, kullanıcıları rahatlamaya ve kendi düşüncelerine dalmaya davet eder. Mishima, ekseni etrafında tam 360 derece dönebilir. Sahipleri, döşeme malzemelerini, renkleri özelleştirebilir ve 186 olası kombinasyonla eşleşen bir otoman eklemeyi seçebilirler.

Mishima sandalye ve otoman, 2021 Kasım'ında piyasaya sürüldü. İlk olarak teknoloji konferansı Web Summit Lisbon'da ve ardından Barcelona'daki sınır malzemeleri forumu PuzzleX 2021'de sergilendi. Karbon fiber mobilyalar genellikle yüksek teknoloji görünümüne sahip olup, dokuma siyah karbon fiberi açığa çıkarır. Mishima, karbon fiber mobilyalara yeni bir yaklaşım sunar. Geleneksel malzemelerle imkansız olan tek ayaklı tasarım, modern teknolojinin harikasını temsil ederken, yüzey işlem ve döşeme geleneksel olarak üretilir ve organik kıvrımlar rahatlık hissini artırır.

Mishima, kesintisiz karbon fiber termoplastik kompozit malzemeden tek geçişte 3D üretim ile üretilen keskin bir unibody yapının çarpıcı bir örneğidir. İmza niteliğindeki tek ayaklı yapısı, eklem veya yapıştırıcı olmadan üretilmiştir. Yüzen görünümü ve dengeli desteği ile Mishima, sahibini modern yaşamın streslerinden ve yüklerinden ayırarak rahatlama anları ilham eder. Gerçekten özel bir miras mobilya parçası olan Mishima, kumaşlar, otoman seçenekleri ve yüzey işlemleri dahil olmak üzere 180 potansiyel özelleştirme kombinasyonu sunar.

Mishima, 2022'de A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Arevo
Görsel Kredileri: Arevo
Proje Ekibi Üyeleri: Branch Creative
Proje Adı: Mishima
Proje Müşterisi: Arevo


Mishima IMG #2
Mishima IMG #3
Mishima IMG #4
Mishima IMG #5
Mishima IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun