Ya-Yun Weng'in "Life Scenery" Tasarımı: İç Mekan Tasarımında Doğa ve İnsan Arasındaki Hassas İlişki

Ya-Yun Weng, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nü kazanan "Life Scenery" adlı tasarımında doğa ve insan arasındaki hassas ilişkiyi başarıyla yansıtıyor.

Ya-Yun Weng'in "Life Scenery" adlı tasarımı, bir nehir kıyısında bulunan bir binanın tüm unsurlarını kullanarak yaşam alanı ve çalışma ortamı olarak işlev gören bir mekan yaratıyor. Tasarım, çizgilerin ritmi, çizgilerin yıkılması ve beş duyu aracılığıyla hayatın hakimiyetini ilan ediyor.

Ya-Yun Weng, tasarımında yaşam ve çalışma özelliklerini içerecek şekilde mekanları analiz ediyor. Malzemeler, düzen ve ışıklar aracılığıyla oturma odası, yemek odası ve çalışma odası arasındaki gerçek ve hayali ilişkileri inceliyor. Ana duvarın ve dolabın geleneksel tanımları tasarımdan kaldırılarak izleyicinin vizyonu derinleştiriliyor ve akış hızlandırılıyor.

Tasarım, ithal boyalar, dikişsiz zeminler, eski ahşaptan yapılmış özel uzun masalar ve diğer doğal malzemeler kullanılarak gerçekleştirildi. Işık ve manzara göz önünde bulundurularak, tasarımcı büyük boyutlu mekanları çeşitli malzemelerle mükemmel bir şekilde birleştiriyor ve geniş ve geniş salonların genişliğini ve genişliğini oluşturuyor. Sınırlı bir alanda, tasarımcı oturma odası, yemek odası ve çalışma odasını özenle düzenledi, böylece misafirler harika anlar yaşayabilir ve rüzgarın ve gece manzarasının keyfini çıkarabilirler.

Ya-Yun Weng, tasarımının farklı katmanlarının aktif ve özgürce farklı görünümler sergileyebilmesi için doğal tonlarda malzemeler kullanıyor. Bu sayede, evin güneş ışığı ve çevresel özelliklerle birleştirilmesi sağlanıyor. Ayrıca, her tasarım detayı, çevrecilik kültürü ve yaşam tarzının karışımını yeniden tanımlamak için özenle düşünüldü.

Tasarımcı, sınırlı bir bütçeyle sınırsız bir yaratıcılık kullanarak tasarımı gerçekleştirdi. Bütçeyi göz önünde bulundurarak, tasarımcı duvarların çeşitliliğini artırmak için renkli alanları vurguladı ve iki özel resim sağladı. Örneğin, yemek odası beyazı tema renk olarak alırken, ana yatak odası sarıyı tercih etti.

Ya-Yun Weng, "Life Scenery" tasarımıyla 2021 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin edici ve pozitif duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YA-YUN
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Yabepark JMS,2020. Image #2: Photographer Yabepark JMS,2020. Image #3: Photographer Yabepark JMS,2020. Image #4: Photographer Yabepark JMS,2020. Image #5: Photographer Yabepark JMS,2020.
Proje Ekibi Üyeleri: YA-YUN
Proje Adı: Life Scenery
Proje Müşterisi: YA-YUN


Life Scenery IMG #2
Life Scenery IMG #3
Life Scenery IMG #4
Life Scenery IMG #5
Life Scenery IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun