"Bellek Toprakları": Kewei Wang'ın Yıldız Arayışı Temalı Satış Ofisi

Kozmik unsurların ve yerel kültürün entegrasyonu ile uluslararası bir estetik alan yaratılıyor

Yeni çağda, insanlar maddi dünyanın ve fiziksel bedenin kısıtlamalarından kurtulmuş ve paralel evrende ruhani dünya ile gerçek toplum arasındaki bağlantıyı fark etmişlerdir. Ruhani yaşamın büyük zenginleşmesi, sanat ve teknolojinin kesişmesi ve uzay keşiflerinin sık sık keşfedilmesi, insanların estetiğini etkilemeye başlamıştır - kozmik unsurlar moda ve ana akımın yüzü haline gelmiştir.

Kewei Wang'ın "Yıldız Arayışı" temasıyla tasarladığı Gloria Luoyang Merkezi'nin satış ofisi, "bellek topraklarını" arayan kozmik bir alan üzerine kurulmuştur. "Daha az daha çoktur" tasarım ilkesine bağlı kalarak, yerel kültürü entegre eden uluslararası bir estetik alan yaratılmıştır. İç tasarım, müşterilerin kalite ve ruhani ihtiyaçlarına odaklanmaktadır. Müşteriler bu yere geldiklerinde, yıldızlara bakabilir, gökyüzüne bakabilir ve yıldızlara dokunabilirler, ancak kendilerini küçük hissederler.

Şelale desenli delikli alüminyum levha görselleştirme, bir yıldız nehri gibi aşağıya dökülüyor, bir bilgi akışı oluşturuyor ve bu akış, giriş holündeki dönen merdivenin yüzeyinden güncellenip yukarıya, ikinci katta bulunan holüne aktarılıyor. İki renkli yarı saydam taş tezgahın üzerindeki delikli alüminyum panellerle birlikte LED ışıklar, binlerce yıldızın sahnesini yaratıyor.

Görüşme alanındaki duvara "çarpan" meteorit, duvar ışık kaynağı ile birlikte, mekandaki benzersiz bir manzara haline geliyor. Ay ışığı altında, uzay elbisesi giymiş gezgin "çıkıyor" ve yolculara uzayda dolaşma rehberini okuyor. Duvar meteorit sanat enstalasyonu, heykeltıraş Hodges'tan geliyor, göze çarpan bir metalik renk paleti ve paslanmaz çelik seçti. Kaya tasarımı, yıldızlararası fanteziyi referans alıyor, soğuk taşa bir sıcaklık dokunuşu enjekte ediyor.

Proje, Aralık 2020'de Henan, Luoyang'da başladı ve Temmuz 2010'da Henan, Luoyang'da tamamlandı ve Ekim 2010'da Henan, Luoyang'da sergilendi. Dış formun değişimi, insanların mekandaki duygularını ve hislerini etkiler. Gerçekten değerli bir tasarım, mimari, peyzaj, iç mekan, sanat ve insanların deneyimi ile uyum içinde bir arada bulunan bir tasarımdır, yükselen döngüler. Hayat benzersizdir, bugünkü nehirler, yarının dağları, sevgililerle, rüzgar ve ay ile, her türlü anı, kalbin üzerinden geçer.

Sandbox alanının köşesindeki sanat enstalasyonu, bir su özelliği içine yerleştirilen bir "mavi meteorit"tir, meteoritin açıları aracılığıyla binayla ve izleyiciyle konuşur. Uzay gezginleri burada ilham ve enerji çekerler ve ince bir evren oluştururlar.

2045 yılında, metaverse kavramının tanıtılmasından 33 yıl sonra, Sıfır Boyut'un Yıldız Arayışı projesi başlatıldı, kod adı Luoyang, 5.000 yıldan fazla bir uygarlık tarihine sahip olan eski şehri anmak için. Yıldız Arayışı projesinin asıl amacı, uzayda gerçek bir hafıza yeri bulmaktır. İnsanlar, unutulmaz insanları ve olayları kalıcı olarak koruyup hatırlamak için bir maddeye çaresiz bir şekilde ihtiyaç duyarlar ve her şeyin cevabı evrenin gizli alanına işaret eder.

Bu tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile takdir edilir, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KEWEI WANG
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer 404NF STUDIO(not searchable) Guanzhu Space, 2012.
Proje Ekibi Üyeleri: Kewei Wang
Proje Adı: Land of Memory
Proje Müşterisi: KEWEI WANG


Land of Memory IMG #2
Land of Memory IMG #3
Land of Memory IMG #4
Land of Memory IMG #5
Land of Memory IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun