Glowing House: Doğal Işığı ve Akıcı Mekanlarıyla Öne Çıkan Modern Bir Ev Tasarımı

Tzu-Yi Yang'ın Kusursuz Tasarımı: Hem Ticari Hem de Özel Alanları Bir Arada Sunan Çarpıcı Bir Konut

Taiwanlı tasarımcı Tzu-Yi Yang'ın tasarladığı Glowing House, doğal ışığı maksimum düzeyde kullanmayı hedefleyen ve ticari ile özel alanları bir arada sunan bir konut projesi. Yang'ın bu tasarımı, 2021 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü.

Yang'ın Glowing House projesi, hem doğal ışığı hem de mekanın akışını en iyi şekilde kullanmayı amaçlayan bir konut tasarımı. Projede, komşularla paylaşılan duvarın açık pencerelere sahip olamaması nedeniyle evin karanlık köşelerine doğal ışık getirme konusu öne çıkıyor. Ayrıca, proje ticari kullanımla da birleştirildiğinden, kamusal ve özel alanları ayırmak ve akıcı bir akış oluşturmak da tasarımın vurguladığı diğer bir nokta.

Projenin eşsiz özellikleri arasında, müşterilerin sık sık arkadaşlarını ve ailelerini ziyaret etmeleri durumunda, kamusal ve özel alanları ayırmak ve akıcı bir akış oluşturmak yer alıyor. Mekanın akışını yeniden düzenlemek için kapının yönü değiştirildi. Bu, yaşam alanının girişini gizlemekle kalmıyor, aynı zamanda müşterilere daha fazla özel alan sunuyor. Açık mutfaktaki ada önünde şeffaf sürgülü kapılar yerleştirildi. Bu, yemek pişirme dumanını engelleyebilir, geçirgenlik hissini azaltmaz ve hala oturma odasıyla etkileşim kurabilir.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi hakkında konuşan Yang, genel tasarımın basit bir modern tarzı kullandığını, siyah, beyaz ve gri renk tonları ve sıcak sert ağaç kaplama ile düzgün bir alan içerisine ev hissi getirdiğini belirtiyor. İç mekanın zemininde çıplak beton kullanılarak ayakkabı dolabı alanı tanımlanıyor. Demir ızgara ile içeride ikincil bir giriş belirleniyor ve düzgün çizgiler mekanın modern hissini ortaya çıkarıyor. Paslanmaz çelik, siyah tonla birlikte ritim hissi oluşturuyor.

Projenin teknik özelliklerine değinen Yang, mekanın bir ofis alanından dönüştürüldüğünü ve bu durumun çeşitli inşaat türlerini vurguladığını belirtiyor. Tasarımcı, hizmet hattını asılı borulara dönüştürmekle kalmıyor, aynı zamanda banyo için bir şaft ekliyor ve buna taze bir görünüm kazandırıyor. Mekanın akışını yeniden düzenlemek için kapının yönü değiştirildi; bir çalışma balkonu eklendi, böylece kamusal ve özel alanların ayrımı daha belirgin hale getirildi. Evcil hayvan dostu bir yaşam alanı oluşturmak da ana tasarımın bir parçası.

Projenin tamamlandığı yer ve süre hakkında bilgi veren Yang, projenin Kasım 2019'da Taichung, Tayvan'da tamamlandığını belirtiyor. Tasarımın altında yatan araştırmalar hakkında konuşan Yang, projenin bir ofis alanından dönüştürülen ve hiçbir bölme, banyo veya balkonu olmayan bir köşe teras evi olduğunu belirtiyor. Orijinal evin birçok boru hattı sorunu olduğunu ve müşterilerin birçok misafir ve arkadaşını ağırlayacağını düşünerek, tasarımcının mekanın akışıyla başladığını ve kamusal ve özel alanları düzgün bir şekilde ayırdığını belirtiyor.

Yang, tasarımın özgün evin elektrik kablolarının ve su borularının çok eski ve düzensiz olduğunu belirtiyor. Ayrıca, bu projenin ticari kullanımla birleştirildiğini, hiçbir banyo, balkon veya oda olmadığını belirtiyor. Bu nedenle, kamusal ve özel alanları ayırmak ve akıcı bir akış oluşturmak ilk iş olarak görülüyor.

Yang'ın tasarım notlarına göre, ilk ve ikinci katlar ticari alan olarak korunurken, üçüncü kat bir konut alanına dönüştürüldü ve müşteriler, kedileri ve gelecekteki aile üyeleri tarafından kullanıldı. Bu proje, bir ofis alanından dönüştürülen ve hiçbir bölme, banyo veya balkonu olmayan bir köşe teras evi. Tasarımcı, mekanın akışıyla başlar ve kamusal ve özel alanları düzgün bir şekilde ayırır. Mekanın akışını yeniden düzenlemek için kapının yönü değiştirildi. Bu, yaşam alanının girişini gizlemekle kalmıyor, aynı zamanda müşterilere daha fazla özel alan sunuyor.

Projenin görsel içeriği hakkındaki fikri mülkiyet ve telif hakkı kredileri Chien-Tao Chen'e aittir. Tasarım, 2021 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Iron A' Design Ödülü: İyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmek için saygı gösterilir, onlar tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tzu-Yi Yang and Chun Chun Yang
Görsel Kredileri: Chien-Tao Chen
Proje Ekibi Üyeleri: Tzu-Yi Yang, Chun-Chun Yang
Proje Adı: Glowing House
Proje Müşterisi: Tzu-Yi Yang and Chun Chun Yang


Glowing House IMG #2
Glowing House IMG #3
Glowing House IMG #4
Glowing House IMG #5
Glowing House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun