Moonshine: Brutalist Tasarımın Yeni Yüzü

Mok Liu ve Ingyu Ko'nun Brutalist Tasarımıyla Şehir Hayatına Yeni Bir Soluk

Mok Liu ve Ingyu Ko'nun tasarladığı Moonshine, Brutalist mimari tarzıyla kafe tasarımında yeni bir sayfa açıyor. Bu tasarım, hammadde kullanımı ve rustik detaylarıyla dikkat çekiyor.

Muuk Design Associates tarafından tasarlanan Moonshine, kentsel ticari aktivitelerin hızlı değişimine ayak uydurarak, dekoratif ve yenilikçi malzemelerin yeni katmanlarını ve değişimlerini keşfetti. Basitlik tasarım ilkesini benimseyen Muuk, gereksiz süslemeleri çıkararak malzemenin kendine özgü doğruluğunu ortaya çıkardı ve ticari alanın hızlı şehir sahnesine sutil bir şekilde karışmasını sağladı.

Brutalist tarzda tasarlanan bir kafe olan Moonshine, kullanılan malzemelerle öne çıkıyor. Muuk, tüm gereksiz süslemeleri ortadan kaldırdı ve çeşitli teknikleri işe dahil etti. Ham beton, çekiçle işlenmiş yüzey, çimento spatulasıyla oluşturulan desenler ve hatta yuvarlatılmış köşeler, Brutalizmin üstün mimari işçiliğini yansıtıyor.

Moonshine, farklı oturma yüksekliklerine sahip alanlar ve genişletilmiş toplu bar tezgahı ve bank gibi etkileşim için alanlar yarattı. Mekansal düzenlemeler, bedensel hareketlerin ve görüşün tüm alanda hareket etmesine izin veriyor, sokaktaki insanlara fabrika alanının görünümünü ve daha fazla değişimini sağlıyor.

Moonshine, Brutalist mimari tarzında tasarlanmış bir kafe. Tasarımcılar, tüm gereksiz süslemeleri ortadan kaldırdı ve çeşitli teknikleri işe dahil etti. Ham beton, çekiçle işlenmiş yüzey, çimento spatulasıyla oluşturulan desenler ve hatta yuvarlatılmış köşeler, Brutalizmin üstün mimari işçiliğini yansıtıyor.

Moonshine, 2020 yılında Taipei, Tayvan'da tamamlandı ve Brutalist tarzında tasarlandı. Muuk, betonun farklı olasılıklarını sorguladı. Betonu sadece zeminde kullanmanın yanı sıra, Muuk barın cephesinde çizgiler ve desenler oluşturmayı denedi. Yerinde desen oluşturmanın zorlukları nedeniyle, Muuk süreci ayarlamaya karar verdi ve desenleri önceden hazırlanmış kalıplarla oluşturdu, ardından tamamlanan cepheler mobilya parçasına yeniden takıldı.

Moonshine, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı zekâya sahip tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Muuk Design Associates
Görsel Kredileri: Image #1 : Photographer Han Lin, Moonshine Coffee Roasters, 2020 Image #2 : Photographer Han Lin, Moonshine Coffee Roasters, 2020 Image #3 : Photographer Han Lin, Moonshine Coffee Roasters, 2020 Image #4 : Photographer Han Lin, Moonshine Coffee Roasters, 2020 Image #5 : Photographer Han Lin, Moonshine Coffee Roasters, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Mok Liu Ingyu Ko
Proje Adı: Moonshine
Proje Müşterisi: Muuk Design Associates


Moonshine IMG #2
Moonshine IMG #3
Moonshine IMG #4
Moonshine IMG #5
Moonshine IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun