Tipsy Paradise Casa: Parti ve Şarap Tutkunları İçin Modern Bir Villa

Chiawen Chen'in Tasarladığı Eşsiz Konut: Şarap Mahzeni ve Eğlence Alanı Bir Arada

Chiawen Chen tarafından tasarlanan Tipsy Paradise Casa, ev sahibinin şarap mahzeni tutkusunu ve parti düzenleme ihtiyacını bir arada karşılayan bir konut projesi. Bu modern villa, her biri şarap dolaplarına bitişik olan çeşitli eğlence alanları sunuyor.

Chiawen Chen'in tasarımı, mekan tasarımında halka şeklindeki dolabı öncelikli hale getiriyor. İlk katın merkezini aydınlatma aracı olarak boşaltarak, ışığın doğrudan yer altı katına yansıtılmasını sağlıyor. Bu sayede, ev sahibi her geçişinde farklı açılardan dolabı değerlendirme ve seçim yapma keyfini yaşıyor.

Tasarımın özgün özellikleri arasında, ev sahibinin iyi bir şarap mahzenine sahip olması ve partiler düzenleme ihtiyacı bulunması yer alıyor. Aynı zamanda, banke düzenlemek dışında, eğlence ve daha fazla sayıda resepsiyon alanı sunma gerekliliği de bulunuyor. Her bir resepsiyon alanının sonunda, şarap dolaplarının yanında olması bekleniyor.

Tasarım, katı ahşap, metal plaka ve seramik tahta gibi malzemeler kullanılarak gerçekleştirildi. 1400 metrekarelik bu modern villa, özel ev, iç tasarım ve modern tarz gibi etiketlerle tanımlanıyor. Tasarım ekibi, tasarım direktörü Chen Chia Wen ve tasarım asistanı Hu Feihu'dan oluşuyor.

Proje, Çin'in Changzhou şehrinde, 2019 yılı Mayıs ayında tamamlandı. En büyük zorluk, en az baş mesafesi ve çok sayıda kirişe sahip olan birinci kattaki halka şeklindeki mahzenin merkezi bir bağlantı noktası olarak kullanılması oldu. Bu nedenle, tavanın düşük olduğu alanlarda basınç hissini azaltmak için kavisli dış halka ve kavisli paslanmaz çelik yansıtıcı yüzey kullanıldı.

Tipsy Paradise Casa, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, teknik özellikleri ve sanatsal becerisiyle öne çıkan, mükemmel bir seviyede ve yenilikçi tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chen.chiawen
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Zack Li, Tipsy paradise Casa, 2021. Image #2: Photographer Zack Li, Tipsy paradise Casa, 2021. Image #3: Photographer Zack Li, Tipsy paradise Casa, 2021. Image #4: Photographer Zack Li, Tipsy paradise Casa, 2021. Image #5: Photographer Zack Li, Tipsy paradise Casa, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director:Chen Chia Wen Design Assistant:Hu Feihu
Proje Adı: Tipsy Paradise Casa
Proje Müşterisi: Chen.chiawen


Tipsy Paradise Casa IMG #2
Tipsy Paradise Casa IMG #3
Tipsy Paradise Casa IMG #4
Tipsy Paradise Casa IMG #5
Tipsy Paradise Casa IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun