La Cadiere: Bahçe Şehirlerin Geleceğini Şekillendiriyor

La Cadiere, modern yaşamın stresini hafifletmek için doğayla iç içe bir yaşam alanı sunuyor

La Cadiere, insanların modern şehirlerin beton yığınları içinde yaşarken stresli bir yaşam sürdürdüğünü fark ederek, bu durumu değiştirecek bir tasarım geliştirdi. Bahçe şehirlerin en iyi özelliklerini bir araya getirerek, farklı bir yaşam tarzı oluşturmayı hedefliyor.

La Cadiere Bahçe Şehir Uluslararası Tatil Merkezi, Tianfu Yeni Bölgesi'nin merkezinde yer alıyor. Proje alanı toplamda 200 hektar. Program, 12 hektarlık bir göl parkı, 11 hektarlık bir dağ parkı ve 28 hektarlık yeşil peyzaj alanını içeriyor. Proje, yeşil bahçe tarzı, modern tatil tarzı ve zengin peyzaj tarzı gibi çeşitli modern peyzaj temalarından oluşuyor. Dört mevsim boyunca değişen renkli bir bahçe oluşturmak için 200'den fazla farklı bitki türü kullanıldı.

Projenin gerçekleştirilmesi sırasında, göl kenarı parkı, göl kenarı meydanı, iskele, dere alanı, karakteristik peyzaj köprüsü, şelale, orman terası, kaya peyzajı ve sulak alan gibi çeşitli karakteristik peyzaj unsurlarından oluşan bir yapı oluşturuldu. Kamu alanı, yeşil alanlarla çevrili dalgalı bir yüzey tarafından oluşturuldu. Bu alan, araziyi farklı boyutlarda korunan peyzaj meydanlarına böldü. Bu meydanlar arasında, uluslararası konferans merkezi ve üç kule gibi görsel odak noktaları yer alıyor.

Projenin teknik özelliklerine bakıldığında, cephe kaplamasında çevre dostu ve yenilenebilir seramik plakaların kullanıldığı görülüyor. Ayrıca, enerji tasarrufu sağlamak için üç katmanlı vakumlu cam kullanıldı. Su ve ısı döngüsü için su tasarrufu sağlayan sıhhi tesisat ekipmanları kullanıldı. Bu ekipmanların %80'i su verimlilik seviyesi 1'e ulaştı ve geri kalanı seviye 2'nin üzerinde değerlendirildi.

Projenin genel planlaması AECOM tarafından yönetildi. Hyatt Oteli'nin genel planlaması WATG tarafından yönetildi ve mimari tasarımı SCDA tarafından yapıldı. La Cadiere Merkezi ve Andaz Oteli, SCDA ve TCDL tarafından tasarlandı. Bahçe Butik Rezidansları ise SCSY ve TCDL tarafından tasarlandı.

Projenin başlangıç noktası, şehirlerin gelişme ve kentleşme sürecinde giderek daha fazla benzeştiği ve kentsel mimarinin varlığını ve anıtsal değerini hissettiremediği bir durumdu. Ayrıca, halka açık yeşil alanlara erişim de giderek zorlaşıyordu. Bu nedenle, mimari alanın ve yeşil alanın kombinasyonunu ve bağlantısını nasıl dengeleneceği, duyuları nasıl harekete geçireceği ve insanların yaşayabileceği, çalışabileceği ve eğlenebileceği uyumlu, ilham verici ve anlamlı bir kentsel çevre yaratma konusu, bu projenin ana tasarım sorunları oldu.

Projenin en büyük zorluklarından biri, oteller ve uluslararası konferans merkezleri gibi halka açık alanların açık bir çevreye ihtiyaç duymasıydı. Öte yandan, CEO Köşkü gibi konut mimarisi, kaliteli yaşam, bağımsızlık ve özel bir atmosfer arzuluyordu. Bu nedenle, bu iki zıt ve tamamlayıcı alanı organik bir şekilde birleştiren bir peyzaj tasarımı oluşturmak, tasarımcının dikkatlice düşünmesi gereken bir noktaydı.

La Cadiere Bahçe Şehir Uluslararası Tatil Merkezi, 2022'de A' Peyzaj Planlama ve Bahçe Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Quincy Li
Görsel Kredileri: photographer: Sicong Sui, Boris Shiu
Proje Ekibi Üyeleri: The overall planning of the project is led by AECOM., The overall planning of the Hyatt Hotel is led by WATG, and the architectural design is led by SCDA., The La Cadiere Center and Andaz Hotel are designed by SCDA and TCDL. and Garden Boutique Residences are designed by SCSY and TCDL
Proje Adı: La Cadiere Garden City
Proje Müşterisi: Quincy Li


La Cadiere Garden City IMG #2
La Cadiere Garden City IMG #3
La Cadiere Garden City IMG #4
La Cadiere Garden City IMG #5
La Cadiere Garden City IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun