Blossom House: Lüks Kentsel Tatil Köyü

Shanghai Beyong Design, Doğayla Bütünleşen Bir Lüks Tatil Köyü Tasarladı

Shanghai Beyong Design tarafından tasarlanan Blossom House, Zhongshan Dağ Milli Parkı'nda yer alan bir tatil köyünün peyzaj yeniden tasarım ve iyileştirmesidir. Bu proje, konaklama hizmetinin ötesine geçerek çeşitlendirilmiş ruhani ve kültürel deneyimler sunan bir destinasyon oluşturmayı hedeflemiştir.

Blossom House, Ming Hanedanı dönemine ait eski şehir duvarının dokusundan ve malzeme dilinden ilham alır. Ayrıca, dağlık arazi yapısının yükseklik farkını kullanarak, alan içindeki ana bitki örtüsünü korur. Tasarım, batı tarafındaki gölün su manzarasını içeriye taşır ve giriş, karşılama alanı ve deneyim alanı gibi işlevsel alanları organik bir şekilde birbirine bağlar. Dahası, iç mekanları dışarıya doğru genişletmek ve sosyalleşme işlevleri sağlamak için platformlar tasarlanmıştır.

Proje, otelin işletme ve yönetimini göz önünde bulundurarak, sert döşemenin kapsamını en aza indirir ve sert döşeme için geçirgen malzemeler kullanır. Sonsuzluk havuzu, bir sis sistemi ile donatılmıştır. Bu sistem, havuzda yaz aylarında dış mekan aktivitelerini desteklemenin yanı sıra, bitkilerin çevresindeki nem oranını artırarak daha iyi bir doğal habitat oluşturur. Ayrıca, sonsuzluk havuzu, göl manzarasıyla bütünleşerek bir genişleme hissi yaratır.

Proje, mevcut ağaç ve çalıları korurken, çeşitliliği artırmak için 74 çeşit yer örtüsü ve su bitkisi ekler. Tasarım sürecinde, peyzaj tasarım ekibi, peyzaj ve genel otel tasarımı arasındaki koordinasyonu garanti etmek için mimari, iç mekan ve MEP üzerinde çalışan diğer taraflarla sık sık fikir alışverişinde bulunmuştur. Malzeme örnekleri ve inşaat teknolojisi standartları, inşaat çizim aşamasında onaylanmıştır.

Projenin yer aldığı Nanjing, altı hanedanın eski başkenti olarak ün kazanmıştır. Proje, Zhongshan Dağ Milli Parkı içinde yer alır, dağlara yaslanır ve göllere bitişiktir. Yerel kültür ve tarih, tuğlalar ve kiremitlerle bütünleştirilmiştir, bu da modern insanların yaşamın orijinal basitliğine dönme arzusunu yansıtır. Doğal ortam ve yerel tarihi bağlam temelinde, proje, Çin'in Cumhuriyet Dönemi (1912-1949) tarzını taşıyan, doğal peyzajlarla bütünleşen ve çeşitlendirilmiş tatil deneyimleri sunan bir destinasyon oluşturmuştur.

Blossom House, 2022'de A' Peyzaj Planlama ve Bahçe Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shanghai Beyong Design
Görsel Kredileri: Beyond Design, Nanjing Tourism Group
Proje Ekibi Üyeleri: Design Team: Xu Xi, Han Wei, Li Mingjun, Cheng Bing, Wang Jiale, Cheng Honglin, Qiu Ziheng
Proje Adı: Blossom House
Proje Müşterisi: Shanghai Beyong Design


Blossom House IMG #2
Blossom House IMG #3
Blossom House IMG #4
Blossom House IMG #5
Blossom House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun