Modern Zarafet: Paulina Jonczyk İmzası Taşıyan Bahçe Tasarımı

Doğayla İç İçe Modern Bir Yaşam Alanı Yaratma Sanatı

Modern mimariyle kırsal dokunun buluştuğu noktada, Paulina Jonczyk tarafından tasarlanan bu bahçe, aile yaşamına zarafet katıyor.

Paulina Jonczyk'in yaratıcılığı ve detaylara olan hassasiyeti, Modern Elegance projesinde bir kez daha kendini gösteriyor. Ev sahiplerinin modern ve zarif yaşam tarzından ilham alınarak tasarlanan bu bahçe, hem fonksiyonel hem de estetik bir bütünlük sunuyor. Bahçe, evin geometrisiyle uyumlu yollar ve minimum düzeyde yaya patikalarıyla ikiye ayrılmış: temsilî ön kısım ve eğlenceye yönelik arka kısım. Batı cephesinde, evin geniş pencerelerinin altında iki seviyeli bir teras yer alıyor. Bahçenin daha uzak bir bölümünde ise futbol oynanabilecek geniş bir çim alanı, çocuk oyun alanı ve yemyeşil bitkilerle çevrili bir ateş çukuru bulunuyor.

Tasarımın gerçekleştirilme süreci, evin cephe renklerine uygun yüzey elemanları, sürücü yolları, kaldırımlar ve teraslarla başlıyor. Bahçe mimari elemanları, dekoratif paneller, oyun alanı ve ateş çukuru etrafındaki banklar gibi küçük öğeler, ahşaptan üretiliyor. Oyun alanı minimalist bir tarzda ve kişiye özel tasarlanarak bahçenin dekoratif bir unsuru haline geliyor. Bitişikteki binanın cephe duvarı, başlangıçta bir sorun olarak görülse de, bitki dikimleri için bir arka plan olarak kullanılıyor. Sulama ve bahçe aydınlatması akıllı ev teknolojisiyle destekleniyor.

Paulina Jonczyk, tasarımın her bir detayında, dört mevsimin değişen yüzünü göz önünde bulundurmuş. Bahar aylarında soğanlı bitkilerin çiçek açması, yazın renkli çok yıllık bitkiler ve çalılar, sonbaharda ise çeşitli süs otları ve renk değiştiren çalılar bahçenin hakimi oluyor. Akşamları ise tasarlanan aydınlatma sayesinde bahçenin karakteristik noktaları büyüleyici bir görünüme kavuşuyor.

Bahçe tasarımının zorlukları arasında, evin ve ayrı garajın yüksekliğine uyum sağlamak, ev ile çit arasındaki dar geçitler ve oturma odasının büyük pencerelerinden komşu arsada bulunan ekonomik binaya doğrudan bakış yer alıyor. Müşteriler, evin pencerelerinden yıl boyunca çekici bir manzara istiyorlardı. Jonczyk, bu zorlukların üstesinden gelerek, her mevsimde göz alıcı bir bahçe yaratmayı başardı.

2019 yılında tamamlanan proje, Polonya'nın Garwolin şehrinde hayata geçirildi. Bahçenin inşası 2019 sonbaharında başladı ve 2020 sonbaharında tamamlandı. Tasarım sürecinde, standart yükseklik ölçümleri ve toprak analizleri yapıldı. Bahçe, ev sahiplerinin evinde hakim olan modern ve zarif stile uygun olarak tasarlandı. Şeffaflık ve uyumun ön planda olduğu bu bahçe, yıl boyunca değişen bir karaktere sahip ve sakinleştirici bir etki yaratıyor.

Paulina Jończyk'in bu tasarımı, 2024 yılında A' Peyzaj Planlama ve Bahçe Tasarımı Ödülü'nde Demir kategorisinde ödül kazandı. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara veriliyor. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre eden ve yetkin teknik özelliklere sahip olan bu tasarımlar, tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünyaya katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Paulina Jończyk
Görsel Kredileri: Image#1: Designer Paulina Jończyk, garden 2023 Image#2: Designer Paulina Jończyk, garden 2023 Image#3: Designer Paulina Jończyk, garden 2023 Image#4: Designer Paulina Jończyk, garden 2023 Image#5: Designer Paulina Jończyk, garden 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Designer Paulina Jończyk
Proje Adı: Modern Elegance
Proje Müşterisi: Ogrodowa Aura


Modern Elegance IMG #2
Modern Elegance IMG #3
Modern Elegance IMG #4
Modern Elegance IMG #5
Modern Elegance IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun