Evrensel Aşkın Yansıması: Fernando Pozuelo'nun "Yüzükler" Bahçesi

Yerel Gelenekler ve Modern Tekniklerin Eşsiz Birleşimi

Ulysses ve Penelope'nin mitolojik aşk hikayesinden esinlenen Fernando Pozuelo, "Yüzükler" adlı bahçe tasarımında evrensel aşkı yansıtıyor. Organik tasarım, gizli matematik, el yapımı doğal malzemeler ve egzotik flora ile bu aşk hikayesi, bir bahçenin sınırları içinde ölümsüzleştiriliyor.

Yüzükler Bahçesi, aşk hikayesini canlandıran büyüleyici bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Detaylı ve karmaşık tasarımı sayesinde, organik tasarım, gizli matematik, el yapımı doğal malzemeler ve egzotik flora aracılığıyla bunu başarıyor. Bu yaratılışın dünyevi hissi, her detayda kendini ifade eden saf evrensel bir aşkta büyüyor ve zirveye ulaşıyor. Proje geliştikçe, her şeyin yeni bir anlam kazandığı yeni bir hikaye ortaya çıkıyor: Bahçe, yargılama için yer olmayan güzel bir gerçeküstü dünya olarak tanınır.

Tasarımın arkasındaki rehber niteliğindeki düşünce, güzellik dolu bir yerin yaratılmasıdır. Bu güzellik, alegorik formlar, kabuklar, hayvanlar ve mitolojik varlıklar aracılığıyla ifade edilir ve gerçeküstü bir manzara oluşturur. Tasarımın düzeni, bir matematiksel uyuma yanıt verir: Bahçenin altın noktası, kozmos ile yerdeki takımyıldızları arasında bir ilişki kurar. Örgü hasır işi ve el yapımı kil tuğla zemin, dünyevi ve evrensel deneyimlerimiz arasında bir bağ oluşturur.

Bahçenin tasarımı, bir bütün olarak ele alınmıştır: orijinal cepheler, çeşme ve kapı restore edilmiş, Samanyolu desenli ışıklar döşemeye gömülmüş, el örgüsü fibonnaci dizisi kabuk şeklinde hasır pergolalar entegre edilmiştir. Havuzun tabanı, inci mozaiklerle kaplıdır, mavi bir kalp, bir sahne olarak ortaya çıkabilen mobil bir zemin gizler. İnovatif domotik teknoloji, kil tuğla zeminde, hasır ışıklarda ve bahçenin genelinde müzik uygulaması için kullanılmıştır. Bu ürünler, geleneksel hasır örme veya el yapımı kil tuğla bilgilerini en son inovatif teknoloji ile birleştiren yerel uzman zanaatkarlar tarafından yapılmıştır.

Bahçe, toplamda 268 metrekarelik bir alanı kaplar. Derinliği 15 cm'dir ve yaklaşık olarak 15x20 metre boyutlarındadır. Bahçeye entegre edilen flora arasında; Olea frangivento (cipressino), zeytin bonsai, verbena boreanensis, cornus alba, hakonecloa sp, canna generalis, trachelospermum jasminoides (yıldız yasemin), yeşil ve mor heuchera, clemantis, erigeron karvinskianus, carez oshimensis, vivaces, trachicarpus fortunei (palmiye ağaçları) ve çimler bulunmaktadır. Kullanılan diğer malzemeler arasında; 12-24 mm chamota, 60-120 mm rose toulousse, el yapımı kırmızı kil tuğlalar ve el yapımı mavi kil tuğlalar, yuvarlak granit döşeme, su (havuz ve çeşme), çakıl taşları (küçük ve orta boy) ve gresite karolar bulunmaktadır. Mobilyalar için hasır, çelik, alüminyum ve pamuklu kumaş kullanılmıştır.

Yüzükler Bahçesi, bir aşk hikayesini canlandıran büyüleyici bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Detaylı ve karmaşık tasarımı sayesinde, organik tasarım, gizli matematik, el yapımı doğal malzemeler ve egzotik flora aracılığıyla bunu başarıyor. Bu yaratılışın dünyevi hissi, her detayda kendini ifade eden saf evrensel bir aşkta büyüyor ve zirveye ulaşıyor. Proje geliştikçe, her şeyin yeni bir anlam kazandığı yeni bir hikaye ortaya çıkıyor: Bahçe, yargılama için yer olmayan güzel bir gerçeküstü dünya olarak tanınır.

Yüzükler Bahçesi, 2023 yılında A' Peyzaj Planlama ve Bahçe Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fernando Pozuelo
Görsel Kredileri: Luis Benolier Jorge Gil Variopinto productions
Proje Ekibi Üyeleri: Fernando Pozuelo
Proje Adı: Rings
Proje Müşterisi: Fernando Pozuelo


Rings IMG #2
Rings IMG #3
Rings IMG #4
Rings IMG #5
Rings IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun