Doğa ile Bütünleşen Mükemmel Bir Sığınak: Agile View World

Hu Sun - S.P.I Ekibinin Yenilikçi ve Sürdürülebilir Tasarımı

Doğanın kalbinde, Gaoligong Dağı'nın eteklerinde yer alan Agile View World, insan, yer ve doğa arasındaki ilişkileri yeniden düşünme amacıyla tasarlandı. Bu projede, doğal güzelliklerle çevrili bir sığınak yaratma hedefiyle, tasarımcılar doğaya saygıyı vurgulayarak, yerel malzemeler, bitkiler ve teknikler kullanıldı.

16,860.7 metrekarelik bir alanı kaplayan Agile View World, üç tarafı su ve etrafı dağlarla çevrili bir konumda bulunuyor. Çevresindeki orman kuşakları, peyzaj kaynakları olarak kullanılabilecek şekilde iyi bir büyüme gösteriyor. Gaoligong Dağı'na sırtını dayayan bu alan, geniş bir görüş açısına ve bol peyzaj kaynaklarına sahip.

Proje, yerel malzemeler, bitkiler ve teknikler kullanarak saf ve basit bir yaşam tarzı oluşturmayı hedefliyor. Tasarım, siteye olan derin saygıyı, sessiz ve ölçülü bir dil ile ve düşük müdahale ile vurguluyor. Bu sayede, doğaya olan saygıyı vurgulayan bir yaşam alanı oluşturulmuş oluyor.

Agile View World, "yeni peyzaj" uygulamasına yönelik ters düşünceye dayanarak, orijinal siteyi tahrip etmemek için düşük müdahale stratejisi ve esnek tasarım kullanıyor. Bu strateji, doğal çevrenin korunmasını ve sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturulmasını sağlıyor.

Projenin en büyük zorluklarından biri, sergi alanının yaşam deneyimini site'nin dağ özüyle nasıl eşleştireceği idi. Diğer bir zorluk ise, benzersiz mimari tarzın site'yi belirlediği durumlarda, site ve doğa arasındaki ilişkiyi nasıl ele alacağıydı. Bu zorluklar, tasarımcıların yaratıcı ve teknik yeteneklerini kullanarak aşıldı.

Agile View World, 2022'de A' Landscape Planning and Garden Design Award'da Platinum ödülüne layık görüldü. Bu ödül, dünya sınıfı, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, profesyonellik, deha gösteren ve toplumun refahına katkıda bulunan tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirirken, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmeliyeti aşar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hu Sun
Görsel Kredileri: Image#1: Photographer Ying San Studio, Agile View World, 2020. Image#2: Photographer Ying San Studio, Agile View World, 2020. Image#3: Photographer Ying San Studio, Agile View World, 2020. Image#4: Photographer Ying San Studio, Agile View World, 2020. Image#5: Photographer Ying San Studio, Agile View World, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Hu Sun Xiaochen Ma Chao Sun Kaigong Du
Proje Adı: Agile View World
Proje Müşterisi: Hu Sun


Agile View World IMG #2
Agile View World IMG #3
Agile View World IMG #4
Agile View World IMG #5
Agile View World IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun