Minimalist ve Şiirsel Bir Yükseliş: Xingbin Yang'ın "Yüzen" Tasarımı

Doğadan İlham Alan, Teknolojik ve Sessiz Bir Mekan: Pazarlama Merkezi

Doğal bir gölün yanında, bir yelken gibi göl kıyısında özgürce yükselen bir yapı var. Gölün ruhani çağrışımlarını çıkararak, hem çağdaş hem de doğal ve şiirsel bir "Göl Sanat Müzesi" doğuruyor.

Xingbin Yang'ın tasarladığı bu yapı, bir satış merkezi. Tasarım, geleneksel ticari atmosferi zayıflatıyor. Tasarım ipuçları, projedeki doğal gölden geliyor. Minimalist bir dekonstrüksiyonla teknolojik, sessiz ve doğal bir mekan atmosferi yaratıyor. Gelecekte sahibinin kulübü olarak var olmaya devam edecek. Böylece, gelecekteki topluluklar arası iletişim için sürdürülebilir bir mekan sağlar.

Yapı, gölde inşa edilmiş ve sudan doğmuştur. Tasarım ipuçları, projedeki doğal göllerden gelir. Rüzgarın neden olduğu dalgalanmalar ve su dalgaları ilerlemecidir. Dalgalanan göl suyu, ritmi ve hoşgörüyü yorumlar. Özgürce yükselen binalar, göl kıyısında bir yelken gibi durarak rüzgarın şeklini açıklar. Görünmez göl sularındaki arıtılmış ruh ve çağrışım, tüm projeyi boyunca devam eder ve hem çağdaş hem de şiirsel bir Göl Sanat Müzesi doğurur.

Proje, 2021 yılının Mayıs ayında başladı ve Haziran ayında Çin'in Nanchang kentinde tamamlandı. Tasarımın fotoğrafları, Mconcept tarafından çekildi ve fotoğraf ekibi Shiwei Yidong tarafından yönetildi. Fotoğraflar 2021 yılında çekildi.

Yang'ın tasarımı, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunurlar.

Yang'ın tasarımı, satış merkezi, kültürel ve sanatsal deneyim, gelecekteki yaşam araştırması, çağdaş, doğal, sanatsal şiirsel mekan gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Bu tasarım, doğadan ilham alarak, teknoloji ve sessizliği bir araya getirerek, gelecekteki topluluklar arasında iletişim için sürdürülebilir bir mekan yaratıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xingbin Yang
Görsel Kredileri: Image #1 Image #2 Image #3 Image #4 are all by the sam photographer as below: Photographer : Mconcept Photography team: Shiwei Yidong Picture year: 2021.11
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director : Yang Xingbin
Proje Adı: Floating Minimalist Poetic
Proje Müşterisi: Xingbin Yang


Floating Minimalist Poetic IMG #2
Floating Minimalist Poetic IMG #3
Floating Minimalist Poetic IMG #4
Floating Minimalist Poetic IMG #5
Floating Minimalist Poetic IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun