Wayne Chen'in "Rüya Stüdyosu" Konseptiyle Yeniden Tanımlanan Ofis Mekanı

COVID Sonrası Dönemde Çok Fonksiyonlu Ofislerin Yükselişi

COVID-19 sonrası dönemde, tek kullanımlık ofis alanları artık duygusal ve hayal gücüne dayalı deneyimleri de kapsayan daha çeşitli işlevlerle donatılıyor. Tasarım stüdyosu için bir ofis projesi olan "Leading River Interior Design", tasarım ekibi tarafından bir "organizma" olarak tasarlandı. Sınırsız potansiyele sahip bu mekan, fiziksel işlevleri, formları ve yapıları somut olmayan ruh ve atmosferle mükemmel bir şekilde harmanlayarak özgür, akıcı ve kapsayıcı bir mekansal deneyim sunuyor.

Ofis alanı, kentsel profesyonellerin günlerinin büyük bir kısmını geçirdiği bir yer haline geldi. "Rüya Stüdyosu" temasını takip eden tasarımcılar, açıklığı, kapsayıcılığı, uyum yeteneğini ve paylaşmayı vurgulayan kurumsal kültürlerini ileterek, yaşamın özüne dönüş ve geleceğe bakışı içeren sistemli bir tasarım gerçekleştirdiler. Renkler ve aydınlatma, hassasiyeti ön plana çıkaran dijital çağa duygusal bir dokunuş katıyor ve tasarımcı topluluğu için ideal bir ofis alanı yaratıyor.

Tasarım ekibi, mekanın koşullarını uygun şekilde ayarladı ve kullandı. Girişte mat siyah levhalarla yarı kapalı bir cephe inşa ettiler, bu da iç mekandaki nazik fildişi taş duvarları tamamlıyor. İnteraksiyonu engellemeyen, mekanı bölen arka plan duvarı ve duvar yüzeyine hassas bir şekilde kazınmış logo, mekanda akıcı bir düzen ve dinamik bir bağlantı oluşturuyor.

Yansıma önleyici önlemlerle, gömülü şeffaf ve yarı şeffaf cam, iç ve dış mekanın ilişkisini yeniden tanımlıyor. Hafif, bulanık bölümlerle rahat bir mekansal oran yaratıyor. Işık camdan geçerken, katı duvarların yarattığı yakınlık hissini hafifletiyor ve insanlarla doğa arasındaki etkileşimi uyandırıyor.

Proje, bir tasarım ekibi tarafından hem yaratıcı hem de kullanıcı perspektifinden yaklaşıldı. Klasik "az daha fazladır" kavramına yeni bir yorum getirerek, tasarımcılar ofis mekanı tasarımı için geleneksel formülü deşifre ettiler. İnşaatın uygulanabilirliği, estetik, işlevler ve insan-mekan etkileşimi gibi faktörleri göz önünde bulunduran ekip, çizgilerin, dokuların ve ışığın doğal vuruşları aracılığıyla canlı bir mekansal imaj çizdi.

Projenin yaratıcı fikirleri, projenin birden çok katılımcısının kolektif bilgeliğidir. Benzer şekilde, mekan işlevsellik ve formlar açısından açık ve kapsayıcıdır. Orjinal bir yapısal kirişi yaratıcı bir şekilde optimize eden kemerli bir tavan, mekana bir genişleme hissi getirir. Kısmen açığa çıkan kiriş, minimalist bir uzun, dar tavan ışığıyla oynar, dekorasyon detaylarının dokusunu ince bir şekilde gösterir ve kimlik duygusunu güçlendirir.

Proje, sınırlı bir bütçe içinde tasarım şemasının titiz bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve verimliliği artırmak için tasarım ekibi, inşaat sürecine aktif olarak katıldı ve yaratıcı bir inşaat planı uyguladı. Bu sayede, bütçe sınırlamaları içinde kalarak projenin başarılı bir şekilde teslim edilmesini sağladılar.

Leading River Interior Design projesi, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunan bu ödül, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wayne Chen
Görsel Kredileri: YanmingStudio
Proje Ekibi Üyeleri: Wayne Chen
Proje Adı: Leading River Interior Design
Proje Müşterisi: Wayne Chen


Leading River Interior Design IMG #2
Leading River Interior Design IMG #3
Leading River Interior Design IMG #4
Leading River Interior Design IMG #5
Leading River Interior Design IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun