Eumakeit: 3D Baskı Filamentinin Sürdürülebilir Yeniden Kullanımı

Eumakers, 3D Baskı Filamentinin Çok Fonksiyonlu Bir Bobin Olarak Yeniden Kullanımını Sağlayan Eumakeit Projesini Sunuyor

Eumakeit, 3D baskı filamentinin çevre dostu bir şekilde yeniden kullanılmasını sağlayan bir tasarım projesidir. Eumakers'ın 3D baskı filament bobini ve ambalajının yeniden kullanımına dayanan bu proje, olası bir atığı ikinci bir yaşama dönüştürmeyi hedefliyor.

Eumakeit projesinin arkasındaki fikir, şirket felsefesinin küçük ölçekte uygulanmasından kaynaklanıyor. Plastik atıkların geri dönüşümü ve değerlendirilmesi için yürüttüğümüz faaliyetler, yeniden kullanım, geri dönüşüm ve azaltma kavramları üzerinden döngüsel ekonomi ilkelerine dayanmaktadır. Tüm ürünlerimiz, ana fonksiyonları tükendikten sonra alternatif bir kullanım olanağı sağlayacak şekilde çok bileşenli olarak düşünülmüştür. Katkı teknolojileri ve biyoplastikler sayesinde sıfır atık ürünler sunabiliyoruz.

Eumakeit, Eumakers'ın 3D baskı filament bobinini bir elbise askısı olarak dönüştürebilen kullanıcıya odaklanmış bir tasarım projesidir. Alternatif olarak, kullanıcı, bobinin her bir parçasını Eumakeit 3D modelleriyle birleştirerek kişiselleştirilebilir tasarım objeleri oluşturabilir. Tek bir bobinden, 100'den fazla renkte 11 farklı obje oluşturulabilir.

Eumakers'ın bobini, enjeksiyonla yapılan Ps-Polistiren'den 8 parça ve Pc-Polikarbonattan 2 parça olmak üzere toplamda 10 parçadan oluşmaktadır. Bobin üzerine sarılı olan 3D baskı filamenti, Pla-Polilaktik Asit (biyolojik olarak parçalanabilir, kompostlanabilir, toksik olmayan) malzemeden üretilmiştir ve bu üretim süreci tamamen güneş panelleri tarafından sağlanan enerji ile gerçekleştirilmiştir. Eumakeit upcycling tasarım objeleri, bobinin bileşenlerini ve karton ambalajını, 100'den fazla renkte Pla ile 3D baskı yoluyla oluşturulan modellerle birleştirerek oluşturulmaktadır.

Eumakeit, Eumakers filament bobininin bileşenlerinin ve ambalajının yeniden kullanımına dayanan bir upcycling tasarım projesidir. Kullanıcı, tüketim konusunda eleştirel bir yaklaşım benimseyerek somut avantajlar elde eder. Çok bileşenli bobin, bir elbise askısına dönüştürülebilir. Alternatif olarak, Eumakeit koleksiyonundan 3D baskı modelleri ile birleştirilerek ev dekorasyonu eşyaları oluşturulabilir. Bu eşyalar, enjeksiyon üretim teknolojileri ile aksi takdirde imkansız olacak bir renk yelpazesinde (100'den fazla ton) sunulmaktadır.

2022'de A' Sürdürülebilir Ürünler, Projeler ve Yeşil Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülen bu Tasarım, profesyonel ve endüstriyel gereklilikleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklar için verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre etmek için saygı duyulan bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Marco Ettore Sfregola
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer: Luigi Gernone, Creator: Giancarlo Porti, Title: Il mio veronese, 2020. Image #2: Photographer: Luigi Gernone, Creator: Helder Santos, Title: Z-Lamp, 2015. Image #3: Photographer: Luigi Gernone, Creator: Uau Project, Title: Times square 1, 2017. Image #4: Photographer: Luigi Gernone, Creator: Uau Project, Title: Boombox, 2019. Image #5: Photographer: Luigi Gernone, Creator: Brignetti & Longoni, Title: Carousel, 2018. Video Credits: Video Designer: Luigi Gernone, Appearances: Giancarlo Porti, Anna Moschetti, Title: Eumakeit: Il Mio Veronese, 2022. Copyrights: All rights reserved by Rigenera di Sfrecola Cosimo Damiano under the brand Eumakers.
Proje Ekibi Üyeleri: Designers: Eumakers Helder L. Santos Uau Project Giancarlo Porti Arianna Vivenzio Brignetti & Longoni Angela Ferrara Anna Moschetti Interno Trentatré BeeLab Serena Fanara Illustrator: Ruggiero Mascolo
Proje Adı: Eumakeit
Proje Müşterisi: Marco Ettore Sfregola


Eumakeit IMG #2
Eumakeit IMG #3
Eumakeit IMG #4
Eumakeit IMG #5
Eumakeit IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun