Gravity Design ve Arcelik'ten Çarpıcı Bir Çevre Günü Vitrini

Yenilikçi ve Sürdürülebilir Malzemelerle Yaratılan Bilinçlendirici Vitrin Tasarımı

Gravity Design ve Arcelik, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir yaşamın hala mümkün olduğunu göstermek için Çevre Günü için etkileyici bir vitrin tasarımı oluşturdu.

Gravity Design ve Arcelik'in Çevre Günü için oluşturduğu vitrin tasarımı, çölleşen bir duvarın üzerinde yeşil bir alan oluşturarak çevre bilincini artırmayı hedefliyor. Tasarım, dünyanın doğal kaynaklarının azalmasından ve kuraklıktan ilham alıyor. Bu önemli konuyu vurgulamak için, kurak araziyi yarıp geçen bir "yeşil alan" tasarlandı.

Vitrinin benzersiz özellikleri arasında, çölleşen duvarın el yapımı olması ve çatlak görünümünü vermek için bir hafta boyunca güneşte kurutulmuş olması yer alıyor. Bu süreçte yerel bir kil sanatçısı iki haftadan fazla bir süre boyunca çalıştı. Arcelik'in çevreye olan tavrını göstermek için vitrinin %98.2'si sürdürülebilir ve organik malzemelerden oluşturuldu.

Vitrinin genel boyutları 4650 mm x 30 mm x 3140 mm'dir. Vitrinin yüzeyi, MDF plakaların kil ile kaplanmasıyla oluşturuldu. Vitrindeki yeşil bitkiler yosma kullanılarak yaratıldı. Metinler ve slogan, ahşap harflerin kesilmesiyle oluşturuldu. Vitrinin ortasındaki büyük kırmızı şirket logosu ise lake edildi.

Gravity Design ve Arcelik, sorumlu üretim ve tüketim perspektifiyle dünyayı birlikte iyileştirmeyi hedefliyor. Tüketicileri sorumlu tüketmeye teşvik etmek ve Dünya'nın kaynaklarını koruma faaliyetlerine katılmalarını sağlamak istiyorlar. Eğer bu şekilde olmazsa, perakende vitrininde yeşillendirdiğimiz toprağı yeşillendiremeyiz. Bu, tüketicilere yönelik hedeflediğimiz mesajdır.

Proje tasarımı 2021 yılının Nisan ayında İstanbul'da başladı ve Haziran 2021'de İstanbul'da tamamlandı. Çalışma, Çevre Günü olan 5 Haziran için tasarlandı ve farkındalık yaratmak amacıyla hala sergileniyor. Bu tasarım, 2022'de A' Sürdürülebilir Ürünler, Projeler ve Yeşil Tasarım Ödülü'nde Demir ödülünü kazandı. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Gravity Design and Arçelik
Görsel Kredileri: Image #1: Creator (Renderer / Sr. Product Designer) Mert Karaman, Environment Day, 2021. Image #2: Creator (Renderer / Sr. Product Designer) Mert Karaman, Environment Day, 2021. Image #3: Creator (Renderer / Sr. Product Designer) Mert Karaman, Environment Day, 2021. Image #4: Creator (Renderer / Sr. Product Designer) Mert Karaman, Environment Day, 2021. Image #5: Photographer Sabrican Sahin, Environment Day, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Arcelik-Visual Merchandiser Specialist: Miray Hazan Arcelik: Emir Aktar Gravity Design-Team Leader: Talat Semih Onal Gravity Design-Sr. Designer: Mert Karaman Gravity Design-Sr. Architect: Sabrican Sahin Gravity Design-Project and Business Development Manager: Ekin Ekinci Gravity Design-Jr. Designer: Zeynep Cemre Ordu Gravity Design-Jr. Designer: Evrim Koruyan Gravity Design-Jr. Designer: Selin Elaldi Gravity Design-Procurement Specialist: Alper Aksoylu Gravity Design: Bora Hatunoglu
Proje Adı: Environment Day
Proje Müşterisi: Gravity Design and Arçelik


Environment Day IMG #2
Environment Day IMG #3
Environment Day IMG #4
Environment Day IMG #5
Environment Day IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun