Dajihui Sergi Salonu: Geleceğin Bilim ve Teknoloji Konseptiyle Modern Bir İç Mekan Tasarımı

Chanku and Partners, Geometrik Figürler ve Parlak Renk Elementleriyle Zenginleştirilmiş Yenilikçi Bir Tasarım Sunuyor

Dajihui Sergi Salonu, Chanku and Partners tarafından tasarlanan ve 2020'nin sonunda Chang'e-5 lunar örneklerinin resmi olarak teslim alınmasından esinlenilen bir satış merkezi projesidir. Bu proje, modern ve ticari bir iç mekan tasarımı sunar.

Projenin ilham kaynağı, Çin'deki dış dünya nesnelerinin ilk depolama, analiz ve araştırma çalışmalarının başlamasıdır. Tasarımcı, büyük kırmızı topun yüzeyine ay yüzeyine benzer bir şekil vererek gerçeklikle sanatı birleştirir ve büyük kırmızı topa anında kendi ruhunu verir.

Alanın tamamı gri mermer üzerine kuruludur ve parlak renk elementleriyle süslenmiş gelecek bilim ve teknoloji konseptine sahip geometrik figürlerle doludur. Keskin, yuvarlak ve aerodinamik şekillerin entegrasyonu, taze bir duyusal deneyim sunar. Üst ve alt işlevsel alanları bağlayan ana kanal olan kurdele şeklindeki merdivenler, tasarımın temasıdır.

Proje, taş, renkli akrilik, florokarbon, fırın boya alüminyum plaka, paslanmaz çelik gibi ana malzemeler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Proje toplamda 936 metrekarelik bir alanı kapsar. İç mekan, ticari, modern, Fuhong Emlak, Satış Merkezi, Geometrik Figürler gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Projenin baş tasarımcısı Yantao Chen, yardımcı tasarımcıları ise Gengfeng Chen ve Zhouyue Hong'dur. Tasarımcı, binanın gücünü ışık ve gölge değişimleriyle entegre eder. Dandelion kadar hafif, ateş böcekleri kadar sıçrayan, yıldızlar kadar parlak olan tasarım, refah ve huzuru uyumlu bir şekilde entegre eder ve burada uzay estetiğinin çoklu deneyimini sergiler.

Proje, Temmuz 2020'de Shenzhen'de başladı ve Nisan 2021'de Shenzhen'de tamamlandı. Tasarımcı, ana binanın stres modunun garanti edilememesi durumunu aştı. Tekrarlanan model çıkarımlarından sonra, tasarımcı, yüzen kurdele ve dönen parçayı bir bütün olarak bağlar, uzay ve stres noktasının kombinasyonunu tam anlamıyla kullanarak yüzen kurdeleyi sunar.

Proje, dağınık bir çelik cam kutusu gibidir ve renkli cam perde duvar, iç mekanın ışık ortamına birçok sorun yaratmıştır. Tavan, duvar, zemin ve diğer yerlerin aydınlatma tasarımı, binayı ve alanı bir bütün haline getirmek için yapılmıştır.

Projenin tümü, dağınık bir çelik yapı cam kutusudur. Tavan yüzeyi, duvar, zemin ve diğer yerlerin aydınlatma tasarımı, binayı ve alanı bir bütün haline getirir. Geometrik element kesme tekniğinin çarpışması, ayrışması ve yeniden yapılandırılması ve gradyan renkli cam, insanlara taze bir duyusal deneyim sunar. Akışkan heykel gibi merdiven, üst ve alt işlevsel alanı bağlayan ana kanaldır. Tekrarlanan model çıkarımlarından sonra, tasarımcı, uzay ve kuvvet noktalarının kombinasyonunu kullanarak asılı akışkanı sunar.

Projenin görsel içeriği hakkındaki fikri mülkiyet ve telif hakkı kredileri, 2021'de Mingde Huang'a aittir. Bu tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chanku And Partners
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Mingde Huang, Reception Area, 2021. Image #2: Photographer Mingde Huang, Negotiation Area, 2021. Image #3: Photographer Mingde Huang, Sand Table Area, 2021. Image #4: Photographer Mingde Huang, Reception Area, 2021. Image #5: Photographer Mingde Huang, Negotiation Area, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Yantao Chen Assistant Designer: Gengfeng Chen Assistant Designer: Zhouyue Hong
Proje Adı: Dajihui Exhibition Hall
Proje Müşterisi: Chanku And Partners


Dajihui Exhibition Hall IMG #2
Dajihui Exhibition Hall IMG #3
Dajihui Exhibition Hall IMG #4
Dajihui Exhibition Hall IMG #5
Dajihui Exhibition Hall IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun