Hongbo Mu'nun "Xi'an Sales" Ofis Tasarımı: Modern Hayatla Geleneksel Duygusal Hafızayı Birleştiren Bir İnsanlık Müzesi

Çevreci Malzemelerle İnşa Edilen, İleriye Dönük ve Sanatsal Bir Atmosfer Yaratan, Kişiliği Dolu Bir Ofis Tasarımı

Hongbo Mu'nun Xi'an Sales projesi, Çin milletinin sayısız anısını bir araya getiren ve kültürel derinliği birçok kişinin hayal ettiğinden daha derin olan Xi'an şehrinde yer alıyor. "Rüyada Chang'an'a dön" temasıyla, geleneksel duygusal hafıza ile modern yaşam tarzını birleştiren bir insanlık müzesi inşa etti.

Proje, mekansal hafıza noktalarının detaylı bir şekilde ele alınmasıyla, her bir detayın mükemmel bir şekilde oluşturulmasını sağlıyor. Malzemelerin kombinasyonundan renklere, aydınlatma uyumuna kadar her şey, kendine özgü bir tarzla, yüksek uçlu bir mekan konumlandırması oluşturuyor ve kişiliği dolu bir alan yaratıyor. Modern tekniklerin ve geleneksel unsurların doğru bir şekilde kullanılması ve aşılmaları, mekanın ileriye dönük ve sanatsal bir atmosfere sahip olmasını sağlıyor.

İnşaat malzemesi olarak geri dönüştürülebilir malzemeler seçiliyor, çevre sağlığına önem veriliyor ve çevre kirliliğinin neden olduğu israfın önüne geçiliyor. Bu sayede, bina yeşil ve sağlıklı bir sembol haline geliyor. Teknik özellikler arasında kireçtaşı mermer, beyaz kum bej mermer, terazzo ve diğerleri bulunuyor.

Proje, Nisan 2020'de Shaanxi Eyaleti, Xixian Yeni Bölgesi, Qinhan yeni kasabasında başladı ve Temmuz 2021'de aynı yerde tamamlandı. Tasarımın gelecek beklentileri çok objektif. Malzemelerin kombinasyonundan renklere, aydınlatma uyumuna kadar her şey, kendine özgü bir tarzla, yüksek uçlu bir mekan konumlandırması oluşturuyor ve kişiliği dolu bir alan yaratıyor.

İç mekan tasarımı, soğuk ve sıcak aydınlatma, yaşam fonksiyonlarına ek olarak güvenliği sağlamalı ve insan sağlığına fayda sağlamalıdır. Toplumun gelişmesiyle birlikte, iç mekan tasarımı, tasarım kavramından, inşaat teknolojisine, dekoratif malzemelere ve iç tesislere kadar, malzeme üretiminin seviyesi, sosyal kültür ve ruhsal yaşamla bağlantılıdır.

Xi'an Sales projesi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve mükemmel tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren bu tasarımlar, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hongbo Mu
Görsel Kredileri: All images : Yanming visual arts (Shenzhen) studio.
Proje Ekibi Üyeleri: Hongbo Mu
Proje Adı: Xi'an Sales
Proje Müşterisi: Hongbo Mu


Xi'an Sales IMG #2
Xi'an Sales IMG #3
Xi'an Sales IMG #4
Xi'an Sales IMG #5
Xi'an Sales IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun