Nanhai Song: Doğanın Şiirsel Estetiğini Yansıtan Yemek Alanı

Qinjian Wang'ın Tasarımıyla Şehrin Kalbindeki Doğa

Shenzhen'deki Nanhai Song projesi, doğanın şekillerini ve anlamlarını birleştirerek, iç mekanı şiirsel bir tasarım diliyle yorumluyor. Bu benzersiz yemek alanı, doğal manzaraları, kültürleri ve sanatı bir araya getirerek, dağları ve denizi içinde barındırıyor.

Qinjian Wang'ın tasarladığı Nanhai Song, Shenzhen'in Shekou bölgesinde yer alıyor. Doğusunda Shenzhen Körfezi, batısında İnci Nehri Deltası ve denizin ötesinde Hong Kong bulunuyor. Bu üstün konum ve coğrafi çevre, tasarımcının "şekilleri" "anlamlara" dönüştürmesine olanak sağlıyor. Doğanın şekillerini iç mekana dahil ederek, Wang, mekanın anlamını oluşturuyor, şiirsel bir tasarım diliyle iç mekan stili yaratıyor ve mekanın otantik ve özel doğasını yorumluyor.

Her oda, birer anıya adanmıştır. "Yidun", modern Çin'in denizcilik endüstrisindeki ilk ticaret gemisiydi ve aynı zamanda Çin'in milli bayrağını taşıyan ve Çin tarafından bağımsız olarak işletilen ilk yüksek kaliteli yolcu gemisiydi. Yönetici Salonu, su barı etrafında merkezlenmiştir. Tavanın dokusunun duvara doğru uzanması, sıralı bir estetik hissi yaratır. Gizli ışık şeritleri, odada nazik bir aydınlatma sağlar.

Projenin alanı 1200 metrekare olup, her özel yemek odası, mekansal kompozisyon açısından hizalanmıştır, ancak yumuşak döşemeler açısından farklı tasarım dillerine sahiptirler. Nanhai Song, doğayı ve sanatı temsil eder. Dağları, denizi ve kültürleri içerir. Hikayeleri paylaşır ve sevgili dostları ağırlar.

Proje, Shenzhen, Çin'de gerçekleştirildi. Başlangıç tarihi Mart 2021, tamamlanma tarihi ise Kasım 2021'dir. Müze benzeri sanat koridoru, ışık ve gölgelerle doludur. Özel şekil ve dokulara sahip sanat eserleri, denizin efsanelerini ortaya çıkarır. İnsanlar okyanusu özler ve övgüler. Ayrıca, tekrar tekrar keşfetmek için yola çıkarlar. Sanat eserleri sessiz olsa da, orada durarak, denizde gerçekleşen harika hikayeleri anlatırlar.

Doğa, en büyük sanatçıdır. Tasarımcı, Shenzhen'deki dağların ve denizin güzelliğini Nanhai Song'un farklı katmanlarına yerleştirmiştir. Bitmeyen dalgalar ve devam eden dağlar, görkemli güneş ve ay, tüm varlıkların bir şiirini oluşturmuştur. Doğu tasarım dili, mekana bir zarafet hissi getirir, bu da insanın derin düşünmeye ve ruhsal olarak hiçbir kısıtlama hissetmemeye olanak sağlar.

Nanhai Song, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren bu ödül, güçlü teknik ve yaratıcı becerileri sergiler ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Qinjian Wang
Görsel Kredileri: Photography: Wu Qirui from RICCI, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Qinjian Wang
Proje Adı: Nanhai Song
Proje Müşterisi: Qinjian Wang


Nanhai Song IMG #2
Nanhai Song IMG #3
Nanhai Song IMG #4
Nanhai Song IMG #5
Nanhai Song IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun