Shanghai Qizunhang'ın Yenilikçi Tasarımı: Anti Kusma Yastığı

Çocuk Ürünleri Kategorisinde Gümüş A' Tasarım Ödülü Kazanan Ürün

Shanghai Qizunhang Trade Development Co. Ltd. tarafından tasarlanan Anti Kusma Yastığı, bebeklerin sindirim sistemi tam olarak gelişmediği için yemekten hemen sonra yatarken gastroözofageal reflü ve kusma sorunlarına karşı benzersiz bir çözüm sunuyor.

Yeni doğan bebeklerin midesi yetişkinlere göre daha yatay konumda ve hacim olarak daha küçüktür. Tam olarak gelişmemiş olan kardiyaları düzgün bir şekilde kapanamadığı için, gastrointestinal peristalsis durumunda sindirim ürünleri yemek borusundan geri akabilir ve kusmaya neden olabilir. Sık sık kusma, bağırsak ve mide iltihaplanmaları ile zatürree gibi durumlara yol açabilir.

Anti Kusma Yastığı, bu sorunu çözmek için benzersiz bir yükseltme mekanizması sunar. Bebekler, yemekten sonra yastığa yattıklarında, bilimsel anti kusma açısı sayesinde rahatça geğirebilirler, böylece kusma önlenir. Bebeklerin ne kadar kustuğuna bağlı olarak, yastığın eğim açısı, iç pedlerin sayısını azaltarak veya artırarak ayarlanabilir, böylece bebekler rahatça sırtüstü yatabilirler.

Ürünün iç dolgu malzemesi, büyük elastikiyete sahip özel olarak tasarlanmış poliüretan iç pedler ve sıcak presleme yöntemiyle üretilen ithal hindistan cevizi lifi matlardan oluşur. Dış yastık kılıfı ise nem çeken ve hızlı kuruyan COOLMAX kumaştan yapılmıştır. Ürünün boyutları 450 mm x 800 mm x 200 mm'dir.

Anti Kusma Yastığı, aynı zamanda bir "yatak içinde yatak" işlevi görerek, annelerin bebeklerle aynı yatağı paylaştıklarında bebeklerin üzerine dönmesini önler. Bu özelliği ile ürün, anneler ve yeni doğanlar için tasarlanan Şangaylı tasarımcılar ve uluslararası tasarım ekipleri tarafından Nisan 2019'da geliştirilmiştir. Ürün, Ekim 2021'de Tmall'da bulunan imomoto üzerinden yükseltilmiş versiyonuyla piyasaya sürülmüştür.

Anti Kusma Yastığı, 2022'de A' Bebek, Çocuk ve Çocuk Ürünleri Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve pozitif duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shanghai Qizunhang Trade Development Co.
Görsel Kredileri: Shanghai Qizunhang Trade Development Co.
Proje Ekibi Üyeleri: Shanghai Qizunhang Trade Development Co.
Proje Adı: Anti Vomiting Pillow
Proje Müşterisi: Shanghai Qizunhang Trade Development Co.


Anti Vomiting Pillow IMG #2
Anti Vomiting Pillow IMG #3
Anti Vomiting Pillow IMG #4
Anti Vomiting Pillow IMG #5
Anti Vomiting Pillow IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun