Martin Reznik'in "Gece Yarısından Önce" Tasarımı: Mobilya İllüstrasyonlarında Film Noir Estetiği

Marc Krusin'in Mobilya Tasarımlarını Yeniden Yorumlayan Bir Dizi İllüstrasyon

Martin Reznik tarafından tasarlanan "Gece Yarısından Önce" isimli proje, çizgi romanlar ve klasik Fransız noir sinemasından esinlenerek mobilya illüstrasyonlarında yeni bir soluk getiriyor. Bu dizi, Marc Krusin'in en önemli mobilya tasarımlarını yeniden yorumlayan illüstrasyonları içeriyor ve bu tasarımlar, Krusin'in web sitesinde ve sosyal medya kanallarında tanıtım amaçlı olarak kullanılıyor.

Reznik'in tasarımı, mobilya illüstrasyonlarında alışılmışın dışına çıkarak, sahnelerde bir hikaye anlatımı, abartılı perspektif kullanımı ve film noir estetiği sunuyor. İnsan varlığının eksikliği ve dağınık nesneler, sahnelere gizemli bir hava katıyor. Hikayenin kahramanı ise, sürpriz bir sonla ortaya çıkıyor.

Her illüstrasyon, önce kağıt üzerinde kalem ve mürekkep kullanılarak çizildi ve müşteri onayından sonra dijital olarak yeniden çizildi. Reznik, mobilya ve iç mekanları doğru bir şekilde oluşturmak için Adobe Illustrator'ü, dokuları uygulamak, ışığı ayarlamak ve diğer unsurları çizmek için ise Photoshop'u ve Wacom Cintiq tabletini kullandı. İllüstrasyonlar, film noir estetiğini yeniden yaratmak için sadece siyah renkte oluşturuldu.

İllüstrasyonlar, çoğunlukla dijital formatda ve çevrimiçi olarak kullanılıyor, ancak aynı zamanda sanat baskısı üretimi göz önünde bulundurularak tasarlandı. Her kare illüstrasyon, 500 x 500mm dijital tuval üzerine çizildi. Daha sonra, illüstrasyonlar büyük bir posterde (500 x 700mm) birleştirildi ve sınırlı sayıda serigrafi baskı olarak üretildi.

Proje, ilk olarak Instagram'da yayınlandı. İllüstrasyonlar, düzenli zaman aralıklarında paylaşıldı. Hikaye ile ana etkileşim, izleyicinin Instagram gönderisindeki kaydırma seçeneğini kullanarak kahramanı (sigara içen kişiyi) ortaya çıkarması teşvik edildiği 4. ve son illüstrasyon ile gelir. Bu illüstrasyon serilerindeki alışılmadık yaklaşım, izleyiciler üzerinde daha büyük bir etki yaratır ve ürünler ve marka hakkındaki meraklarını artırır.

Reznik, mobilya illüstrasyonlarını daha önce hiç çizmediği için, sektör trendlerine dayalı olarak birkaç başlangıç çizimi yaptı, ancak bunlar oldukça sıkıcı ve katı çıktı. Bunlardan hiçbiriyle memnun olmayan Reznik, farklı bir yol izlemeye ve stil ve hikaye anlatımına odaklanmaya karar verdi. Bundan sonra, araştırma, özellikle noir türündeki favori filmlerini ve çizgi romanlarını içeriyordu. Reznik, bu türün kasvetli atmosferini illüstrasyon serisinde yeniden yaratmaya karar verdi. Bu stil, mobilyaların alışılmadık çerçevelemesini de haklı çıkarıyor.

"Gece Yarısından Önce" projesi, 2022'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Bu ödül, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirler için verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Martin Reznik
Görsel Kredileri: All illustrations: Martin Reznik, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Martin Reznik
Proje Adı: Before the Midnight Hour
Proje Müşterisi: Martin Reznik


Before the Midnight Hour IMG #2
Before the Midnight Hour IMG #3
Before the Midnight Hour IMG #4
Before the Midnight Hour IMG #5
Before the Midnight Hour IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun