Kango Baby: Bebeğinizi Kalbinize Yakın Tutun

Fatemeh Sadeghi'nin Tasarladığı Çok Fonksiyonlu Taşıyıcı

Doğanın en sevecen yaratıklarından biri olan kanguruların hayatından ilham alınarak tasarlanan Kango Baby, ebeveynlerin bebeklerini kalplerine daha yakın tutmalarını sağlayan yenilikçi bir tasarımdır.

Fatemeh Sadeghi, kanguruların belgeselini izlerken, dişilerin yavrularını tüm yaşamları boyunca keselerinde taşıdığını gördü. Bu, ona bebeklerin ebeveynlerinin kalbine yakın olmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Bu nedenle, ebeveynlerin daha fazla kullanmayı tercih edeceği bir taşıyıcı tasarlamaya karar verdi. Bu sayede çocuklar, duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve büyüdüklerinde daha iyi bir ruh haliyle yetişebilecekler.

Kango Baby'nin benzersiz özelliklerinden biri, taşıyıcının kullanım süresini artırmak ve ebeveynlerin bebekleriyle yakın temas kurabilmelerini sağlamaktır. Taşıyıcı, başkalarının yardımı olmadan önden arkaya ve tersine döndürülebilir. Bu, çocuğun ağırlığını ebeveynlerin vücuduna aktarır. Taşıyıcının altındaki yapışkan çanta, bebeğin veya ebeveynlerin kişisel eşyaları için başka bir çantanın ihtiyacını ortadan kaldırır. Dış katman, bebek bezi değiştirme matı olarak kullanılabilir. Omuz askıları bebeği sıkıştırmaz.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, kullanıcıların (hem ebeveynlerin hem de çocukların) ergonomisi kontrol edildi ve kumaş için nihai bir kesim kalıbı hazırlandı. Ardından, kesim makinesinde kesim için bir şablon (format) oluşturuldu. Kumaş ve altındaki lifler delindi ve kesildi. Sonra viskon yün, kesilmiş keten kumaşların arasına konuldu ve dikiş işlemi endüstriyel makinelerle yapıldı. Bu malzemenin seçilmesinin nedeni, ürünün özel kullanıcılarıdır. Çocukların cildi hassas olduğu için, ciltle temas halinde olan dış katman ve iç katmanlar doğal malzemelerden oluşmaktadır.

Kango Baby'nin genişliği 380 mm, yüksekliği 485 mm'dir. Ürünün derinliği, çocuğun vücuduna göre değiştirilebilir. Bebek taşıyıcınızı çamaşır makinesine yerleştirebilir ve sıcaklığı 30 derece Celsius olarak ayarlayabilirsiniz. Makineyi en düşük hızda döndürmelisiniz.

Tasarımın en önemli zorluklarından biri, taşıyıcının başkalarının yardımı olmadan döndürülmesi ve aynı zamanda çocuğun tam güvenliğinin ve sağlığının korunmasıydı. Bir diğer zorluk ise, bebeğin sırt üstü yatırıldığında bezinin değiştirilmesi için kilidin doğru konumuydu. Tasarım, 2021'de A' Baby, Kids and Children's Products Design Award'da Bronz ödül kazandı.

Kango Baby, kanguruların hayatından ilham alarak tasarlanmış, kullanıcı dostu bir bebek taşıyıcısıdır. Kolayca önden arkaya ve tersine döndürülebilir. Dış katman, bebeğinizin alt değiştirme pedi olarak da kullanılabilir ve daha önce sahip olduğunuz herhangi bir ekstra pedin yerine geçebilir. Yapışkan çanta, size özgürlük hissi verir ve başka hiçbir ekstra çantaya ihtiyaç duymazsınız. Bu rahat taşıyıcı ile saatlerce sokaklarda yürüyebilir ve bebeğinizle harika bir duygusal bağ kurabilirsiniz. Çeşitli renklerin kullanılması, bebeğinizin duygusal zekasını geliştirmeye yardımcı olur. Bebeklerinizi daha çok kucaklayın, Kango Baby burada!


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fatemeh Sadeghi
Görsel Kredileri: Image #1:Photographer Mandana Rostami, 2020 Image #2:Photographer Mandana Rostami, 2020 Image #3:Photographer Mandana Rostami, 2020 Image #4:Photographer Mandana Rostami, 2020 Image #5:Photographer Mandana Rostami, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Fatemeh Sadeghi
Proje Adı: Kango Baby
Proje Müşterisi: Fatemeh Sadeghi


Kango Baby IMG #2
Kango Baby IMG #3
Kango Baby IMG #4
Kango Baby IMG #5
Kango Baby IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun