Haoyu Liu'nun Tasarladığı "Beijing Wonderful": Ofis Sanat Alanında Yenilikçi Bir Yaklaşım

Modern Minimalizm ve Doğanın Işığının Buluştuğu, Geçmişi ve Geleceği Birleştiren Bir Mekan

Haoyu Liu tarafından tasarlanan "Beijing Wonderful", kullanıcıların duygusal deneyimlerini ön planda tutan bir ofis sanat alanı olarak dikkat çekiyor. Mekanın tasarımında, şehir ve bina arasındaki ölçekler, insan ve mekan arasındaki işlev ve duygu, birbirleriyle ilişkili ve tamamlayıcı farklı seviyeler gözetilmiş.

Beijing Wonderful, bina hacminin ilerleyişini ve kırmızı tuğla cephe ile görsel sürekliliğini sağlayarak, mekanın taşıyıcısı olarak geçmişi ve geleceği birleştiriyor. Tasarımcı Haoyu Liu, "Başlangıç" kavramına dayanarak, ışığı ve gölgeyi doğayla örtüştürüyor. Bu, modern minimalizm aracılığıyla atmosferi sergiliyor ve mimari ile iç mekan arasındaki simbiyotik ilişkiyi yeniden düzenliyor.

Proje, toplamda 2.100 metrekarelik bir inşaat alanına sahip çok fonksiyonlu bir karma iş alanıdır. İlk katta misafirlerin karşılanması ve dinlenmesi için alanlar, koleksiyon gösterisi ve piyano performansları için sanat alanları, yemek yeme ve çalışma için bağımsız alanlar bulunuyor. İkinci kat ise ofis alanı olarak kullanılıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, peyzaj cihazına bir yumuşak film tavan yüzey ışığı eklenmiştir. Bu, sıcaklık ve parlaklığı ayarlamak için kullanılır. Aynı zamanda, ışığın tüm cihazı aydınlatmasını sağlamak için zemine bir yumuşak ışık bandı eklenmiştir. Mekanın tanımı ve ayna yansıması arasında karşılıklı bir yankı ve yanıltıcı bir belirsizlik hissi vardır.

Beijing Wonderful, binlerce yıl boyunca sanat eserlerini sergileyen bir mekan. Bu eserler, kendi hikayelerini getirerek çağdaş mimariyle buluşuyor. Bu, tarih ve bugün arasında bir diyalog oluşturuyor ve tüm mekana zamanın gücünü ve Qi'yi (enerji) toplama yeteneğini veriyor. Tasarımcı Haoyu Liu, tasarımın, mekan-zaman ilişkisinin bir alanını oluşturmak olduğuna inanıyor.

Haoyu Liu'nun "Beijing Wonderful" tasarımı, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Haoyu Liu
Görsel Kredileri: Yunfeng Shi
Proje Ekibi Üyeleri: Haoyu Liu Bo Chen
Proje Adı: Beijing Wonderful
Proje Müşterisi: Haoyu Liu


Beijing Wonderful IMG #2
Beijing Wonderful IMG #3
Beijing Wonderful IMG #4
Beijing Wonderful IMG #5
Beijing Wonderful IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun