JTS Interior Design'ın Kedilere Özel Tasarladığı Evin İçi: Cat Wonderland

Fransız Buğday Tarlalarından İlham Alan, Kedilere Özel Bir Ev Tasarımı

Çarpıcı altın rengi Fransız buğday tarlalarından esinlenerek tasarlanan bu ev, süt çayı, bej, toprak tonları ve ahşap renklerinin yumuşak malzemelerle harmanlandığı bir mekan sunuyor. Gerçek bir açık tasarım, maksimum konfor ve rahatlık için engelsiz bir görünüm sağlar. Yüksek baskı altındaki bir iş gününün sonunda ev sahibinin rahatlaması ve geri çekilmesi için stresi azaltan bir alan oluşturur.

Geniş ve havadar düzen, ev sahibi ve beş sevimli kedi için bir harikalar diyarıdır. Akıcı bir trafik akışına ek olarak, her geçitte dikkatlice tasarlanmış kedi yuvası, kedi tuvaleti ve kedi zıplama platformu, evcil hayvan dostu ve sıcak bir daire oluşturur. Özel kaplama, demir parçalar, ahşap kaplama, fırın boya, ahşap zemin, terrazzo gibi malzemelerle gerçekleştirilen bu tasarım, 116 metrekarelik alanda iki yatak odası, bir oturma odası, bir yemek odası, iki banyo, bir mutfak ve bir depo odası bulunmaktadır.

Renkli terrazzo zeminli giriş, bu evdeki ihtişamın tonunu belirler. Zemindeki beş kedinin oymaları, eve dönüşü eğlenceli ve hoş kılar. Oturma odasındaki bej ve beyaz tonların sıcaklığı huzur verirken, duvardaki ahşap oluklar dışarıdan içeriye doğru sıralı bir şekilde düzenlenmiştir. Dış kenarların üst ve alt uçları, TV duvarını daha derin hale getiren ve giriş için yarı dekoratif bir ekran görevi gören şeffaf bir camla bağlanır. Bu, ışığın akmasına izin verirken bir miktar gizlilik korur. Koltuğun arkasındaki duvar, kediler için bir oyun alanıdır. Kedilerin yukarı ve aşağı koşmayı ve yalnız kalmayı sevdikleri için, eğlenceli bir zıplama platformu kedilerin özgürce zıplamasına olanak sağlar. Kedi yatağı ve kedi yolu, kedilerin saklanabileceği ideal yerlerdir. Kürklü bebekler için mükemmel bir oyun alanı oluşturulmuştur.

Yatak odasında, ahşap elementlerin sıcaklığı huzurlu uyku ortamına kararlı bir not ekler. Ahşap oluklar, hassas bir cephe oluşturur ve bir tarafın kıvrımlı kenarları pürüzsüz bir ritim enjekte eder. Malzemelerin birleşim yerine turuncu-sarı ışık şeridi gömülüdür. Nazik ışık parçacıkları, sıcak ve rahat bir uyku atmosferi sunar.

Mutfakta önceden çok fazla dolap vardı, bu da ışığın odaya girmesini engelliyordu. Dolapları kaldırdıktan ve pencereleri genişlettikten sonra ışık sorunsuz bir şekilde akar. Parlaklık, temiz beyaz bir boya ile de artırılır. Banyoda, geleneksel karoların yerine temizlemesi kolay bir dikişsiz kaplama kullanılır. Genel alanın sıcak beyaz tonu devam ettirilir. Temiz, keskin hatlara sahip minimalist banyo ekipmanlarıyla birleştirildiğinde, tüm günün yorgunluğunu yıkayacak saf bir his yaratır.

Her alanın aydınlatma değişiklikleri ile eve farklı bir görünüm kazandırabileceği düşünülerek, her alanın bir dimleme sistemi ile donatıldığı belirtilmiştir. Bu sistem, bir düğme ile tercih edilen aydınlatmayı hassas bir şekilde ayarlayabilir. Bu tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülmüştür. Demir A' Design Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve endüstri en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmini ve olumlu duyguları sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: JTS Interior Design
Görsel Kredileri: JTS Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Hsieh Chang, Chih Sheng Lin, Zong Yi
Proje Adı: Cat Wonderland
Proje Müşterisi: JTS Interior Design


Cat Wonderland IMG #2
Cat Wonderland IMG #3
Cat Wonderland IMG #4
Cat Wonderland IMG #5
Cat Wonderland IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun