Shih-Kai Chen'in "Noktadan Düzleme" Adlı Tasarımı, Fonksiyonel ve Şık Bir Yaşam Alanı Yaratıyor

Doğa ve Spor Elementlerini İç Mekana Taşıyan Tasarım, 2022 A' İç Mekan Tasarım Ödülü'nün Sahibi

Shih-Kai Chen'in "Noktadan Düzleme" adlı tasarımı, gri ve beyazın hakim olduğu, ahşap detaylarla zenginleştirilmiş bir yaşam alanı sunuyor. Tasarım, doğal ve dış mekan sporlarına olan ilgiyi evin içine taşıyor ve fonksiyonel bir yaşam alanı oluşturuyor.

Tasarım, genel olarak gri ve beyaz renkler üzerine kurulu. Ahşap detaylarla zenginleştirilen bu alan, fonksiyonel ve düzenli bir yaşam hissi yaratıyor. Ev sahibinin tercihlerine yakın olmak için tasarımcı, birçok doğal ve dış mekan sporları elementini tasarıma dahil etmiş. Antre, doğal dokuyu vurgulamak için taklit su boya kullanılarak tasarlanmış.

Genel alanın iyi aydınlatıldığı tasarımda, Honeycomb Shades kullanımı ile farklı zaman dilimlerindeki güneş ışığına göre ayarlamalar yapılabiliyor. Bu sayede, ev sahibinin ihtiyaçlarına göre radyant ısı azaltılıyor. Konforlu bir alanın oluşturulması, sakinlerin ışık ve klima elektrik tüketimini azaltmalarını teşvik ediyor.

56.2 metrekarelik projede, binanın içindeki ana kiriş, kamusal alanı ikiye böler. Bu nedenle, L çerçeve ahşap kullanılarak TV duvarının yanındaki vitrine uzatılıp bağlanıyor. Alüminyum şerit ışıklar, demir laminatlar ve aynalarla koyu ahşap bölümler üç boyutlu hale getiriliyor ve girişten oturma odasına açık bir vitrin oluşturuluyor. Bu da boş zaman alanını ve yemek ve mutfak alanını net bir şekilde ayırıyor.

Tasarımın bir diğer özelliği ise, L şeklindeki mutfak eşyalarının konfigürasyonu sayesinde, başlangıçta dar olan mutfak alanının genişletilmiş olması. Yemek masası, iç dekorasyonu sürdürüyor ve adanın tezgahını site planlaması ve tavan hatlarına yankı için kullanıyor. Yemek ve mutfak alanı tamamen çerçeveleniyor ve fazla iç hareket de sindiriliyor. Görsel olarak, büyük yemek masası, geleneksel bölümlerin yerini alıyor ve çift fonksiyonlu tasarım, daha küçük alanın konutunu bir anda daha geniş ve pratik hale getiriyor.

Shih-Kai Chen'in "Noktadan Düzleme" adlı tasarımı, 2022 A' İç Mekan Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara veriliyor. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlıyor ve daha iyi bir dünya oluşturulmasına katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shih-Kai Chen
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Bo-Yu Huang, From Point To Plane, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Shih-Kai Chen Designer: Yu-Chen Wu
Proje Adı: From Point to Plane
Proje Müşterisi: Shih-Kai Chen


From Point to Plane IMG #2
From Point to Plane IMG #3
From Point to Plane IMG #4
From Point to Plane IMG #5
From Point to Plane IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun