Chia-Lun Chan'ın Klasik Estetiği Yeniden Yorumladığı "Elegance House"

Modern Vokabülerle Klasik Estetiği Yeniden Şekillendiren Bir Konut Tasarımı

Chia-Lun Chan'ın klasik unsurlardan esinlenerek oluşturduğu Elegance House projesi, zarif çizgileri modern bir dil ile yeniden yorumluyor. Tasarım, dolap ve çatı formunun oluşturulmasında dalgalardan ilham alıyor.

Chia-Lun Chan'ın bu projesi, klasik unsurları temel alarak zarif çizgileri yeniden yorumluyor ve modern bir dil ile klasik estetiği yeniliyor. Dalgalardan esinlenen tasarım, dolap ve çatı formunu şekillendiriyor. Beyaz ahşap kaplamalar üzerine oyulmuş klasik bir eğri ile kapı paneli oluşturulmuş. Buna ek olarak, bakır parlaklığına sahip titanyum kaplı bir kulp ile detaylar zenginleştirilmiştir.

Elegance House, klasik ve lüksü bir arada barındırırken, sıradanlığa düşmeyi başarıyor. Mevcut klasik çerçeveyi kırarak, mağrur eğriler uygulanmış ve gül altını süslemeleri ile dekore edilmiştir. Çoklu malzeme kullanımı, karşılıklı ve katmanlı bir mikro-lüks dokusu oluşturuyor ve benzersiz bir zarafet modeli oluşturuyor.

Tradiyonel kalıplar yerine çatıda metalik sprey patlamaları ile deneyimler yapılmıştır. Stilize kapıda, beyaz ahşap kaplamalar katmanlı güzelliği vurgular, hassas özel işçiliği öne çıkarır ve kolayca çizilebilen spreylerin yerini alır.

Elegance House, 77 metrekarelik bir alanı kapsıyor ve giriş holü, oturma odası, yemek odası, mutfak, yatak odası, giyinme odası, 2 tuvalet ve depolama alanı içeriyor. Tasarımın anahtar kelimeleri arasında "manevi mülkiyet", "gül altını", "zarafet" ve "konut dairesi" yer alıyor.

Chia-Lun Chan'ın tasarımı, romantik kavisli çizgileri zarif klasik güzellikle nasıl entegre edeceği üzerine yapılan araştırmalar üzerine kurulmuştur. Süreç boyunca, usta birçok model oluşturmuş ve tasarımcı ile tartışmıştır. Sürekli ayarlama ve tartışma sonucunda, ana stilize kapı başarıyla oluşturulmuş ve beyaz ahşap kaplama, katmanların üzerine başarıyla uygulanmıştır.

Stilize kapı panelinde kullanılan beyaz ahşap kaplamalar, ustalığın sınırlarını zorluyor. Diğer yandan, tasarım pratik depolama ihtiyaçlarını da karşılıyor. Örneğin, ana yatak odasındaki makyaj masası, sadece klima fonksiyonuna sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda cilt bakım ürünlerini saklama kapasitesine de sahip. Tüm bunlar, her yerin düşünüldüğü ve her inçin kullanıldığı bir alan yaratıyor.

Chia-Lun Chan'ın tasarımı, klasik unsurlar üzerine kurulmuştur. Dalgalardan esinlenerek, dolap ve çatı için tasarımın formu şekillendirilmiştir, zarif çizgileri yeniden yorumlar, modern form ile klasik estetiği yeniler. Beyaz ahşap kaplamalar üzerine oyulmuş bir klasik eğri ile kapı paneli oluşturulmuştur. Tasarımcı, tradiyonel kalıpların yerine çatıda metalik sprey patlamaları kullanmıştır. Klasik ve lüksü bir arada barındırırken, eğriler uygulanmış ve gül altını ile süslenmiştir, zarif bir şekil oluşturmuştur.

2020 Ağustos'unda tamamlanan Elegance House projesi, Taipei City'de gerçekleştirildi. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunan, tatmin ve olumlu duygular sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHIA-LUN CHAN
Görsel Kredileri: Li Chia Fa,2020
Proje Ekibi Üyeleri: Chia-Lun Chan
Proje Adı: Elegance House
Proje Müşterisi: CHIA-LUN CHAN


Elegance House IMG #2
Elegance House IMG #3
Elegance House IMG #4
Elegance House IMG #5
Elegance House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun