Montmartre Buluşması: Stephy Teng'in Sanatla İç İçe Yaşam Alanı Tasarımı

Sanat ve Fonksiyonelliği Birleştiren Bir Konut Tasarımı

Paris'in 18. bölgesinde yer alan Montmartre Platosu'ndan esinlenen Stephy Teng, kullanıcılarına bir sanat eserinde yaşama deneyimi sunan bir iç mekan tasarladı.

Ünlü sanatçıların ve eserlerin doğduğu Montmartre Platosu'ndan ilham alarak, Teng, seçilen renkler, malzemeler ve mobilyalarla bu alanın sanatsal havasını miras aldı. İç mekan, kullanıcılara mükemmel bir şekilde düzenlenmiş fonksiyonel tasarımlarla bir sanat eserinde yaşama deneyimi sunuyor.

Tasarımın eşsiz özellikleri arasında, Fransız Montmartre konsepti altında, genel olarak stabil bir ahşap tonunun yayılması yer alıyor. Girişte yuvarlak ahşap dolaplar koridorla uyumlu hale getirilmiş. Raflar, vitrinler ve ahşap parmaklıklarla alan, kullanıcıların keyif alabileceği yüksek işlevsellikle donatılmış. Bu alan, dağlara yakın olup, güzel doğal manzaralarla donatılmıştır. Tasarımcı, mekanı yeniden düzenleyerek, her alanın trafik akışını dönüştürdü ve farklı malzemelerle eşleştirdi. Böylece mekan ve doğa arasında mükemmel bir denge sağlandı.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi ise yerden ısıtma ekipmanları, ithal mutfak gereçleri, halılar, özel boyalar, ahşap elementler, Fransız pencereleri, parmaklık, deri mobilyalar, mermerler, modelleme aydınlatmaları, duvar lambaları ve sistem dolapları gibi öğeleri içeriyor.

63 metrekarelik alan, üç yatak odası, iki oturma odası ve üç banyo ile donatılmıştır. Genel tema olarak modern, minimalist bir stil kullanılırken, malzeme seçimi sakin ve zarif bir mekansal his yaratmıştır. İç mekan, cam malzemeler, demir eşyalar ve aydınlatma kullanılarak, stabil bir ekolojik tonalda taze ve modern bir hava yayıyor.

Projede, Stephy Teng'e yardımcı olan diğer ekip üyeleri de bulunmaktadır. Mekan, standart mekansal tasarımlardan farklıdır. Yapı, başlangıçta her iki tarafta aydınlatma ile donatıldığından, açık uçlu yöntem uygulanarak oturma odası, yemek odası ve mutfak bütünleştirilmiştir. Böylece kullanıcılar, yemek yiyor veya yemek pişiriyor olsalar bile gün ışığından yararlanabilirler.

Proje, Mart 2021'de başladı ve Ağustos 2021'de Taipei, Tayvan'da tamamlandı. Geniş mekanda, başlangıçtaki avantajları birleştiren açık uçlu bir yöntem kullanıldı ve Avrupa sanat formlarının özü vücut buldu. Malzemelerin ve renklerin kombinasyonuyla, kullanıcılara hoş ve zengin katmanlı bir yaşam deneyimi sunuldu.

Yeni inşa edilmiş bir ev olan bu mekan, tasarımcının başlangıçtaki zeminin stabil ve düz olmadığını fark etmesi üzerine zorluklarla karşılaştı. Zeminin düzlüğünü sağlamak için çimento ile yeniden döşenmesi gerekti. Aynı zamanda, ahşap kaplamalar ve mobilyalar, tam ve tutarlı bir mekansal tasarım elde etmek ve yükseklik farklarından kaynaklanabilecek olası rahatsızlıkları önlemek için kuruldu.

Stephy Teng'in tasarımı, stabil ve saf malzeme seçimleriyle hayattaki romantik felsefeleri birer birer somutlaştırıyor. Açık uçlu kamusal alanda, çift taraflı aydınlatmanın avantajı korunmuş ve hafif gri, ahşap tonal ve bej ile zarif bir şekilde dekore edilmiştir. Bu sayede soğuk tonlarda sıcaklık hissi verilmiştir. Özel alanda ise, duvarlarda ve mobilyalarda canlı tonlar kullanılarak hayatın sonsuz ilhamları ve ilgi alanları temsil edilmiştir.

Bu tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Stephy Teng
Görsel Kredileri: Star Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Stephy Teng
Proje Adı: Encounter Montmartre
Proje Müşterisi: Stephy Teng


Encounter Montmartre IMG #2
Encounter Montmartre IMG #3
Encounter Montmartre IMG #4
Encounter Montmartre IMG #5
Encounter Montmartre IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun