Matrix Design'ın Ödüllü Projesi: Neverland

Doğa ile Mimarlık Arasında Diyalog: Neverland

Matrix Design tarafından tasarlanan Neverland, Fuxian Gölü'nde doğa ile mimarlık arasında anlamlı bir diyalog oluşturuyor. Bu özgün tasarım, doğal çevreye saygı ve anlayışla yaklaşarak, mekanın ruhuna uygun bir tasarım sağlıyor.

Neverland projesi, iç ve dış mekan arasındaki bağlantıyı tamamen göz önünde bulundurarak tasarlandı. Ormanın yamacında konumlandırılan bina, su düz olduğunda çevre peyzajında akışkan bir mavi kristal gibi görünüyor. Yapının varlığı, doğal bağlantıyı kesmiyor; aksine, gerçekten yerel koşullara uyum sağlıyor.

Projenin benzersiz özellikleri arasında, mimarlık ve doğa arasındaki diyalog öne çıkıyor. Tasarımcılar, doğayla tamamen bütünleşen bir yapı oluşturmayı hedefledi. Bu, bina, peyzaj ve iç mekan arasında yakın ve iç içe geçmiş bir bağlantı oluşturarak gerçekleştirildi.

Neverland projesinde kullanılan ana malzemeler arasında açık renkli yapay taş, ahşap kaplama, doku boyası, yontma taş, metal ahşap ızgara ve pirinç bulunuyor. Proje toplamda 3000 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Neverland, her açıdan Fuxian Gölü'nün dağlarını ve suyunu görmeyi sağlıyor. Bu etkileşim, kapıyı açtığınızda dağları, pencereyi açtığınızda manzarayı görmeyi ve oda içinde geniş ve panoramik bir görünüm elde etmeyi mümkün kılıyor.

Proje, Ekim 2019'da Kunming'de başladı ve Ocak 2021'de Kunming'de tamamlandı. Tasarım sürecinde, binanın yükünün, doğaya tamamen eriyerek, hiç iz bırakmadan nasıl sağlanacağı üzerinde duruldu. Doğal çevreye yanıt verme ve binanın işlevini karşılamak, tasarım öncesi teorik temeli oluşturdu.

Neverland projesinde, tasarımcılar, taş ve ahşabın karşılıklı yansıması, tasarım ve sanatın bütünleşmesi ve en sonunda Kunming'in bol güneş ışığının doğanın en otantik sahnelerini geri getirmesi gibi birden fazla ilişkinin etkileşimini gerçekleştirmek için boş işleme yöntemini kullandılar. Kunming'in değerli doğal zenginliği olan güneş ışığı, tasarımla sınırda büyük bir gelişme alanına sahip. Işığın ve gölgenin çeşitli parlak ve sıcak yollarla en keşfedici kombinasyonunu oluşturur.

Neverland projesi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödülünü kazandı. Bu ödül, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede yetenek ve yenilik sergileyerek, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Matrix Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Shi Xiang Wan He, NEVERLAND, 2021. Image #2: Photographer Shi Xiang Wan He, NEVERLAND, 2021. Image #3: Photographer Shi Xiang Wan He, NEVERLAND, 2021. Image #4: Photographer Shi Xiang Wan He, NEVERLAND, 2021. Image #5: Photographer Shi Xiang Wan He, NEVERLAND, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Wang Guan Liu Jianhui Wang Zhaobao
Proje Adı: Neverland
Proje Müşterisi: Matrix Design


Neverland IMG #2
Neverland IMG #3
Neverland IMG #4
Neverland IMG #5
Neverland IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun